FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Demouge: "Ik zou op de fiets naar Qatar gaan"

18-03-2011

2 reacties


Geliefd en strijdbaar. Frank Demouge (28) heeft in het halve jaar dat hij nu bij FC Utrecht zit een goede indruk achtergelaten. De stap van Willem II naar de subtop verwerkte de balvaste spits uitstekend. Het is niet voor het eerst dat hij goed bij de supporters van zijn werkgever ligt.

NEC en Willem II, clubs waar Demouge langere tijd speelde, verliet hij via de voordeur. Op 12 februari jl. keerde hij als speler van FC Utrecht voor even terug in Tilburg. De supporters gaven hem een warm welkom, al had hij door een opgelopen blessure amper tijd om daarvan te genieten. Toch zegt het wat. Demouge vindt het moeilijk een reden voor zijn populariteit aan te wijzen. "Ik doe m'n best voor de club waarvoor ik speel", zegt hij in gesprek met Goal.com.
"Ik maak nooit problemen en ben ook niet echt een moeilijke jongen", vervolgt hij. "Alleen met Leen Looyen (voormalig technisch directeur NEC, red.) had ik problemen. We lagen elkaar niet echt, maar ik ben niet de enige volgens mij." Looyen is inmiddels technisch directeur bij De Graafschap en kondigde onlangs aan het contract van de goed presterende Kalezic niet te verlengen.

Hoe ben je met de grotere druk omgegaan bij FC Utrecht?
Demouge: "Je moet je overal bewijzen. Dat moest ik bij Willem II ook toen ik van FC Den Bosch kwam. De stap van de Jupiler League naar Willem II was misschien wel een grotere stap dan van Willem II naar FC Utrecht. Hier ligt de druk hoger, maar ik kwam in een goed presterend team terecht. Voor mijn gevoel werd ik ook langzaam gebracht. Heel langzaam. Ik zat tijdens een wedstrijd vaak te denken ‘breng me er nou in'. Door de blessure van Jacob Mulenga ben ik vaker aan spelen toegekomen. Dat had ik het liefst niet zo gezien, maar toen ik geblesseerd was kregen ook anderen weer een kans."

Foeke Booy vertelde net dat je boven verwachting presteert. Ben je zelf tevreden?
"Toen ik kwam moest ik me wel even aanpassen. Het was een hele nieuwe omgeving. Eerst moest ik fit worden en ik was bovendien nog geschorst. Toen ik mijn kans kreeg vloog ik erin. Sindsdien speelde ik alles. Willem II was een mooie club en ik heb het er super naar m'n zin gehad, maar sportief gezien ging het wat minder. Toen FC Utrecht kwam, dat ook nog Europees speelde en een mooi stadion heeft, kon ik dat niet laten lopen."

Waar wordt er vaker gestapt, bij Willem II of bij FC Utrecht?
"Het is niet zo dat we hier heel vaak echt uit gaan, maar we gaan wel regelmatig met z'n allen wat doen. Pokeren bij iemand thuis bijvoorbeeld, of bowlen. Bij Willem II was het iets gedisciplineerder, hier heb je meer vrijheid. Ze verwachten veel van je. Bij Utrecht heb je ook wat meer oudere spelers dan bij Willem II, waar ik echt de oudste was. Dat merk je wel in de kleedkamer. Ik woon in Utrecht, bijna alle spelers doen dat. Dat zegt wel wat. Het is echt een gezellig team. Ik hou ook niet van autorijden dus ik wilde graag in de buurt wonen."

Mads Junker zei onlangs dat hij bij Roda JC aan zijn plafond zit. Denk jij dat dat ook voor jou geldt bij FC Utrecht?
"Dat zou misschien wel kunnen. Weet je wat het is, ik vind dat moeilijk om te zeggen. Het siert een speler dat hij dat van zichzelf zegt. Maar je weet niet hoe het loopt want je weet niet hoe je het doet als je ergens anders gaat spelen. Je weet het pas als je ook echt hogerop gaat. Dan kan je zeggen: nou, dat was wel mijn plafond. Als je je lekker voelt is dat fijn, maar je moet wel naar het hoogste streven. Iedereen wil toch het hoogst haalbare halen? Als je een kans krijgt hogerop te gaan, waarom zou je dat dan niet doen? Dan kan je het wel zo gezellig en leuk hebben met iedereen, maar als iemand anders die kans zou krijgen, zou hij het ook doen."

Heb je wel eens de kans gekregen naar een Nederlandse topclub te gaan?
"Ik heb wel eens wat gehoord, maar dat is nu allemaal niet belangrijk. Dan moet je Kees Ploegsma (zaakwaarnemer, red.) bellen. Ik vind mezelf niet echt een Ajax-spits, eerder eentje voor Feyenoord. Maar zoals het nu is kan je beter bij FC Utrecht zitten, al blijft Feyenoord altijd mooi met het legioen en De Kuip. Uit het buitenland was Club Brugge concreet, maar dat is niet doorgegaan omdat ik niet weg mocht."

Je wordt dit jaar 29. Hoe zie jij de slotjaren van je carrière voor je? Keer je terug naar NEC?
"Ik denk daar eigenlijk nog niet over na. In het voetbal heb ik al het een en ander meegemaakt. Je hebt een contract, maar wat is dat? Zo dacht ik dat ik bij Willem II zou blijven. Het is lastig plannen."

Qatar?
"Daar kom je niet zomaar binnen, hoor. Men denkt vaak dat dat makkelijk is. Iedereen wil wel naar Qatar om een miljoen euro te verdienen, toch? Maar dat gaat niet zo makkelijk. Op m'n 31e zou ik daar wel voor tekenen. Ik zou er zelfs op de fiets heen gaan. Maar het zit er niet in. Kijk maar wie er de afgelopen jaren zijn heengegaan. Dat zijn allemaal jongens die daar mensen kennen of oud-internationals. Je moet in dat soort landen een ingang hebben. Ze moeten maar bellen, dan ga ik wel. Cyprus is een ander verhaal. Danny Schenkel (speelt bij AEK Larnaca, red.) heeft het daar prima naar z'n zin. Ik spreek hem nog wel eens. Maar voorlopig zit ik bij Utrecht. Ik hoop echt te gaan vlammen hier."

Bron: goal.com

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing