FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Defensief speelden we uitstekend'

14-07-2017

11 reacties


Het resultaat tegen Valletta F.C. viel niet helemaal mee, maar desondanks was Erik ten Hag na afloop van het duel niet alleen maar ontevreden.

Tegen RTV Utrecht zei hij onder meer: 'In de eindfase ging op detailniveau veel mis, maar dat is logisch in deze fase van de voorbereiding.' Typerend is dat de nieuwe spits Simon Makienok in het gehele duel nauwelijks dreigend voor de goal van de tegenstander is geweest. Ook doelpuntenmaker Sander van de Streek kwam maar één keer tot een (mislukte) doelpoging. De meeste dreiging kwam via twee schoten van Zakaria Labyad en een loopactie van Sean Klaiber.

Ten Hag was van mening dat zijn ploeg verdedigend wel goed stond. Er werden slechts twee kansen weggegeven. Op de clubwebsite stelt hij: 'Defensief speelden we uitstekend.' Maar Ten Hag voegt daar nog het volgende aan toe: 'We hebben bovendien de beste kansen gehad, maar helaas geen goal gemaakt. Dat was wel onze bedoeling.'
Door de afwezigheid van Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin en Wout Brama was de samenstelling van de defensie behoorlijk afwijkend ten opzichte van vorig seizoen. Van der Maarel en Braafheid vormden nu het centrum van de verdedigng en Willem Janssen nam op het middenveld de positie van Wout Brama over. Ten Hag durde het op de positie van Brama niet aan met Darren Rosheuvel, die het gehele duel op de reservebank verbleef.

Verdediger Dario Dumic ontbrak nog volledig in de wedstrijdselectie. Ten Hag moest vanwege het moment van contracteren binnen de regels van de UEFA vooraf kiezen tussen Dumic en Emanuelson. Hij koos voor de ervaren Emanuelson, en liet hem ook zijn officiële debuut maken voor FC Utrecht.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing