FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Debutant Sneijder helpt FC Utrecht op weg

28-08-2011

0 reacties


Erwin Koeman en FC Utrecht hebben hun eerste driepunter van het seizoen 2011/12 na vier speelronden binnen. Een week na de teleurstellende nederlaag tegen Vitesse bezorgde de club zich een goed gevoel om de interlandweek mee in te gaan. Roda JC deed lang prima mee, maar moest toch haar meerdere erkennen in een feller en efficiënter FC Utrecht. Rodney Sneijder luisterde zijn debuutwedstrijd op met een sterke prestatie en direct zijn eerste doelpunt voor de club (3-1).

Zowel FC Utrecht als Roda JC werd vorig weekend met een kater wakker, na de wedstrijddag. De Domstedelingen verloren laat met 2-1 van Vitesse, terwijl Roda verrassend verloor van promovendus RKC. Er was beiden dus veel aan gelegen om de korte stop van de Eredivisie in te gaan met een goed gevoel; Ruud Vormer probeerde het al vroeg met een schot dat over het doel van Rob van Dijk ging. FC Utrecht had het betere van het spel in de eerste fase, maar Alexander Gendt en de verder sterk spelende Sneijder schoten te zacht of bewaarden de concentratie onvoldoende.

Ruud Bossen keurde daarnaast tot woede van de bezoekers en hun fans een eigen doelpunt van Matheusz Prus af, dat hij niet had moeten afkeuren. De leidsman oordeelde dat de Poolse keeper teveel gehinderd werd. Beide teams vielen herhaaldelijk aan en na een poging op de lat van Mitchell Donald was het, zo'n vijf minuten voor rust, raak via Junker. De topscorer van het vorig seizoen verlengde een voorzet vanaf rechts zeer fraai met de hak en werkte de bal direct binnen in de lange hoek achter Van Dijk.

FC Utrecht liet zich niet van de wijs brengen door de treffer en kwam al snel terug in het zadel. Kort nadat Prus redding bracht op een lastig schot van Oar, was het alsnog raak voor de Australiër. Na doorkoppen van Alje Schut ging Oar de bal achterna, gleed Martijn Monteyne weg en schoot hij met links krachtig op doel, niet houdbaar voor Prus. In de tweede helft duurde het even, voor het vuurwerk terugkwam in De Galgenwaard. Toen dat eenmaal zo ver was, was het ook direct goed raak. Mulenga werd bij een aanval omver gegleden door Vormer, maar Bossen liet doorspelen.

Sneijder was intussen al aan de zijkant meegekomen en verschalkte op de avond van zijn debuut direct Prus met een schuiver. Het publiek reageerde zeer dankbaar op de 2-1 van de in hun stad geboren middenvelder en ook broer Wesley, speciaal afgekomen op het debuut van Rodney, kon de treffer hogelijk waarderen. Roda JC moest achterin meer ruimte weggeven, in de zoektocht naar de gelijkmaker. Oar bleef de defensie schrik aanjagen en een kwartier voor tijd kopte Mulenga uit zijn voorzet diagonaal de derde goal van de avond binnen. In het laatste kwartier drongen beide elftallen nog maar weinig aan en kreeg de licht aangeslagen Sneijder een fraai applaus bij zijn wissel.

Bron: voetbalzone.nl

Foto's: René van der Laan

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing