FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

De weg naar Europa (1)

10-03-2016

12 reacties


FC Utrecht is nog op twee fronten actief voor het behalen van Europa League-voetbal: in de beker en in de competitie. In de beker is alleen het winnen van de finale voldoende, voor de competitie geeft plek 4 tot en met 7 recht op deelname aan de play offs. Maar ook daar geldt dat enkel de winnaar Europa in gaat.

Op dit moment staat FC Utrecht op de 5e plek, en daarmee binnen de play off-plaatsen. Komend weekeinde staat het duel tegen nummer 11, ADO Den Haag, op het programma. En dit is een uitgelezen kans voor FC Utrecht om af te rekenen met het 'sociale dienst voetbal'. Immers, bij ADO is er al maanden beroering over uitgebleven betalingen van de Chinese eigenaar, is er volgens Voetbal International nog geen duidelijkheid over aflopende contracten (van onder meer doelman Martin Hanssen), en de ploeg van oud-FC Utrecht speler Henk Fräser wint zelden twee duels achter elkaar. Een verlies komende zondag zou de discussie over het geven van cadeautjes aan een tegenstander in onrustige tijden weer laten terugkeren.
Maar FC Utrecht heeft tegen sc Heerenveen aangetoond dat het anders kan. Ook de Friezen zijn zwalkende, en kregen zaterdagavond een extra dreun van FC Utrecht.

Komende zondag is winst op ADO zeer welkom. Zo komen directe concurrenten Vitesse (één punt minder dan FC Utrecht) en Feyenoord (twee punten meer dan FC Utrecht) zondagmiddag in Arnhem tegen elkaar in actie. AZ (ook twee punten meer dan FC Utrecht) heeft het op papier zaterdagavond makkelijker in het uitduel tegen Willem II. En NEC (ook twee punten minder dan FC Utrecht) gaat op bezoek bij titelkandidaat Ajax. Winst tegen ADO betekent dus sowieso consolidatie op plek 5, en geeft mogelijk zicht op meer. Eerder kreeg FC Utrecht deze mogelijkheid ook al, maar nederlagen in Kerkrade en Enschede verstoorden die feestvreugde. Een nederlaag tegen ADO betekent in het ultieme geval een terugval naar plek 9.

Met 41 punten uit 26 duels behaalt FC Utrecht gemiddeld 1,58 punt per duel. Als deze lijn wordt voortgezet, dan zijn na 34 duels minimaal 53 punten behaald. Dat zou vorig seizoen tot plek 6 en in 2013 / 2014 tot plek 7 hebben geleid. En dat is voldoende voor deelname aan de play offs: goede vooruitzichten. In de komende periode volgt daarom op deze site periodiek een update van 'De weg naar Europa'.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing