FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

De supporter

13-09-2015

3 reacties


Twee meter van mij vandaan in Vak P zit Joke Slijper uit Zeist die in de eerste week van september haar negentigste verjaardag vierde. Gelukkig heeft ook FC Utrecht aandacht besteed aan deze bijzondere vrouwelijk supporter die al vijftien jaar trouw naar alle thuiswedstrijden van FC Utrecht komt. Samen met mijn vrienden zit ik al enkele seizoenen achter haar en we wisselen voor en tijdens de wedstrijden informatie uit en schudden elkaar de hand..

Zo haal ik altijd voor Joke altijd een formulier in de perskamer met de opstellingen van beide teams zodat ze de namen een beetje uit elkaar kan houden. Ook wordt ze vaak gesouffleerd door haar twee zoons Wout en Frank die als vaste begeleiders fungeren. In de rust wordt steevast een bekertje koffie gehaald en na afloop geven we elkaar een hand en zeggen traditiegetrouw ‘tot over twee weken, oma’.

Oma Joke zal er ook zijn wanneer FC Utrecht op zondag 13 december de beladen thuiswedstrijd tegen Ajax speelt. We zullen haar dan moeten uitleggen waarom de Bunnik Side dan helemaal leeg gebleven is. We kunnen moeilijk vertellen wat voor verderfelijk liedje heeft geklonken bij de laatste editie van deze wedstrijd, niemand op Vak P heeft immers de tekst gehoord. En gelukkig kijkt Joke nooit op de computer naar Youtube, dat eigentijdse gebeuren ligt ver buiten gaar belevingswereld.

Maar als ik tijdens de wedstrijd het rustige, weloverwogen gedrag van deze 90-jarige vrouw kijk, moet ik onwillekeurig denken aan die zogenaamde supporters aan de overkant die het omstreden liedje hebben bedacht en gezongen. Wat gaat er in de hoofden van deze fans om wanneer dergelijke teksten ten gehore worden gebracht? Ik kan me er niets bij voorstellen, en oma Joke volgens mij al helemaal niet. Zij komt immers met slechts een gedachte naar Galgenwaard: om een fijne middag te beleven.

Zolang er supporters zijn van haar kaliber, blijft mijn mensbeeld positief overeind en dat laat ik niet verstoren door randdebielen. Daarom deed het me ook zoveel deugd dat er een delegatie van FC Utrecht haar negentigste verjaardag kwam opluisteren met een passend FC-shirt (met het cijfer 90) en een mooie bos bloemen in de clubkleuren rood en wit. Bij het zien van dat tafereel vergat ik even al mijn onlustgevoelen die ontstaan waren door de affaire rond die omstreden spreekkoren en dat akelige liedje!

Hans van Echtelt
Vak P

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing