FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

"De ondergang van FC Utrecht "

11-05-2012

4 reacties


Een tijdje terug was een delegatie van NUsport te gast op de Dag van de Sportjournalistiek, een jaarlijks terugkerend fenomeen op de Utrechtse school voor Journalistiek.

Ook deze keer was onze afvaardiging iedereen te slim af in de strijd om de felbegeerde quizbokaal, maar daar gaat het nu even niet om.

Voor het zover was, moesten we ons eerst door een voordracht heen worstelen van Wilco van Schaik, de algemeen directeur van FC Utrecht.

Het werd een referaat waarin het voetbal slechts een bijrol vertolkte, uit de mond van de voormalige dartsverslaggever welde vooral termen op als verdienmodellen, merkbeleving, unique selling points en meer van die onverdraaglijke marketingtaal die lichtjaren verwijderd is van de belevingswereld van de doorsnee voetballiefhebber.

Zware tijden
Toen Van Schaik ook nog eens de strategie van Red Bull, de verkrachter van clubs in Duitsland en Oostenrijk, aanprees als inspiratiebron, wisten we voldoende. FC Utrecht ging zware tijden tegemoet.

Gisteravond op de terugweg vanuit stadion De Goffert (over de noodzaak van elektronische doellijnbewaking een andere keer), hoorde ik een bekende stem iets zeggen over het ontslag van Foeke Booy, de technisch directeur van FC Utrecht. Van Schaik, daar was-ie weer, draaide zich in allerlei bochten om het vertrek van Booy te verklaren, maar een echt goede reden ontbrak.

Het kwam erop neer dat ‘een samenspel van factoren' had geleid tot de breuk, Van Schaik weigerde ook maar één punt (zelfs geen unique selling) aan te dragen ter verheldering. Ja, iets over aankopen die minder rendeerden dan gehoopt. Dat wil inderdaad wel eens voorkomen bij een voetbalclub.

Suikeroom
Intussen brokkelt het voormalige bolwerk FC Utrecht steeds verder af. De afgelopen jaren heeft Frans van Seumeren er miljoenen ingepompt, zonder dat de sportieve en de financiële situatie ook maar enigszins verbeterde. De eigenaar doet me nog het meeste denken aan suikeroom Dirk Scheringa in z'n begindagen als mecenas van AZ.

Zonder enig benul van voetbal en met een feilloos gevoel om zich te omringen met de verkeerde mensen. Bij Utrecht werden inmiddels pure voetbaldieren als Willem van Hanegem, Ton du Chatinier, Erwin Koeman en nu weer Foeke Booy bijna achteloos terzijde geschoven, een geboren hulptrainer als Jan Wouters moet nu de kar trekken in samenwerking met een man die het elftal liever via Red Bull dan via fatsoenlijke voetballers vleugels geeft. Tel uit je winst.

Nog een geluk dat Van Seumeren zelf flink wat ervaring heeft met diep gezonken objecten.

Bron: © NUsport/Edwin Struis

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing