FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

De Graafschap - FC Utrecht: 3-0 (1-0)

12-04-2012

25 reacties


FC Utrecht heeft dure punten verspeeld in Doetinchem. De Graafschap won het duel met 3-0.

Anouar Kali startte in de basis in plaats van de geschorste Nana Asare. Na een schorsing keerden ook Frank Demouge en Mark van der Maarel terug in het basiselftal van trainer Jan Wouters. Na acht minuten zorgde Rydell Poepon voor het eerste gevaarlijke moment voor De Graafschap. De aanvaller liep weg bij Schut, maar de Utrechtse doelman Cummins was attent door de bal te pakken. Een minuut later kopte Jan-Paul Saeijs uit een corner naast het doel van Erik Cummins, die weer de voorkeur kreeg boven Junior Fernández.

Na twintig minuten verstuurde Dave Bulthuis een pass vanaf de linkerkant van het veld. Demouge legde de bal met zijn borst klaar voor Kali. De middenvelder raakte de bal volledig verkeerde, waardoor de kans verloren ging.

1-0
Na 22 minuten kwam FC Utrecht op achterstand. Een mislukte voorzet van Jan-Paul Saeijs kwam op de lat terecht. Cummins tastte mis waardoor de bal weer het veld in kwam.Deze belandde voor de voeten van Rydell Poepon die de 1-0 voor de thuisploeg kon binnenschieten.

Na de voorsprong van de Doetinchemmers ging Utrecht op jacht naar de gelijkmaker, maar voor echt groot gevaar kon het niet zorgen. Corners kwamen net niet aan op de hoofden van de wachtende luchtmacht Schut, Wuytens en Demouge. Beide ploegen blonken het eerste half uur niet uit in goed voetbal. Veelvuldig werd er balverlies geleden door slordig voetbal. De ploeg van Jan Wouters zette veel te weinig druk waardoor de thuisploeg te makkelijk kon voetballen op de helft van FC Utrecht.

Na een goede aanval via de rechterkant door Duplan volgde een paar minuten voor rust een afstandsschot van Johan Mårtensson. Zijn schot belandde op het lichaam van aanvoerder Rogier Meijer en vervolgens in de handen van doelman De Winter. Vijf minuten voor rust hield diezelfde doelman De Winter zijn ploeg in de race. Na een goede aanname van Demouge schoot Duplan hard op de vuisten van de keeper. Nog geen minuut later herhaalde hij dit kunstje op een schot van diepe spits Frank Demouge.

Tweede helft
Na rust kwam Alexander Gerndt in het veld voor de Japanner Yoshiaki Takagi. De eerste mogelijkheid na rust was voor Edouard Duplan. Een verkeerde uittrap van De Winter belandde voor de voeten van de Fransman. Hij kon opstomen naar het strafschopgebied en haalde uit. Zijn schot ging echter naast.

FC Utrecht zette de thuisploeg flink onderdruk. Zo belandde een kopbal van Schut uit een corner in de handen van De Winter. Maar het doelpunt viel na ruim een uur spelen aan de andere kant. Uit een corner kon Michael de Leeuw eenvoudig inkoppen. Waar Cummins de bal nakeek, had hij die bal moeten pakken. Na het doelpunt kwam Tommy Oar het veld in voor de geblesseerde Mårtensson. Door de aanvallende ambities van FC Utrecht kreeg de thuisploeg kans op counters. Na een snelle aanval schoot Vermouth op het doel van Cummins. De schoen van Bulthuis zorgde ervoor dat de bal over ging.

De Graafschap kreeg zelfs de kans op de 3-0. Een voorzet van De Leeuw kwam bij de juist ingevallen Breinburg terecht. Zijn schot ging over. FC Utrecht drong aan voor het doel van de thuisploeg met aanvallen van Gerndt en Duplan, maar vaak werd de bal op hoop van zegen ingebracht in het strafschopgebied. De frustratie bij de Utrechtse aanvallers was zichtbaar. Geen enkele bal viel goed waardoor er van echte kansen geen sprake was. Maar dat gold overigens voor beide ploegen.

In de jacht op een eretreffer ging zelfs Alje Schut mee als aanvaller. Drie minuten voor tijd kreeg de aanvoerder nog een kopkans die maar net overging. Eén minuut voor tijd schoot De Leeuw De Graafschap naar 3-0. Na een bal van de rechterzijde van Poepon te hebben ontvangen, draaide De Leeuw om zijn as en schoot de bal hard tegen de touwen.

Diep teleurgesteld
Jan Wouters was na afloop diep teleurgesteld. "We zijn zonder enige inspiratie aan de wedstrijd begonnen. Ik ben té teleurgesteld om kwaad te zijn." Volgens aanvoerder Alje Schut heeft de ploeg dit aan zichzelf te wijten. "We hebben zondag tegen VVV iets goed te maken."

Karakteristieken:

11.730 toeschouwers

Scoreverloop:
1-0 22' Rydell Poepon
2-0 63' Michael de Leeuw
3-0 89' Michael de Leeuw

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Geel: Mark van der Maarel (31'), Anouar Kali (75')

Opstelling FC Utrecht: Erik Cummins, Mark van der Maarel, Alje Schut, Jan Wuytens, Dave Bulthuis, Johan Mårtensson (63' Tommy Oar), Anouar Kali, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Yoshiaki Takagi (46' Alexander Gerndt), Frank Demouge.

Opstelling De Graafschap: Yves De Winter, Jochem Jansen, Vito Wormgoor (69' Ted van de Pavert), Jan-Paul Saeijs (79' Anco Jansen), Purrel Fränkel, Rogier Meijer, Yuri Rose (76'Gregor Breinburg), Gil Vermouth, Michael de Leeuw, Soufian El Hassnaoui, Rydell Poepon.

 

Bron: FC Utrecht / Foto's: FCUPhoto (F. Zilver)

Reacties

Bij dit bericht zijn 25 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing