FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

De eredivisiedebutanten onder Alflen

27-04-2015

2 reacties


Bart Ramselaar maakte zaterdagavond indruk in Deventer. Een dribbel van hem was de inleiding tot de aanval waaruit de 0-1 van Haller kwam. En hij zette diezelfde Haller met een afgemeten pass vrij voor doelman Van der Hart, waarna de spits de eindstand op 0-2 bepaalde.
Voor Ramselaar, die als invaller debuteerde tijdens FC Utrecht - Feyenoord, een mooie opluistering van zijn tweede basisplaats. Van de 33 spelers die dit seizoen voor FC Utrecht in de eredivisie in actie kwamen, waren er dit seizoen tot nu toe tien die in het shirt van FC Utrecht hun eredivisiedebuut hebben gemaakt. Wie waren dat, en hoe vaak kwamen zij in actie? En wie waren de eredivisiedebutanten in de voorgaande twee seizoenen?

Seizoen 2014 / 2015
Onder Robby Alflen debuteerden tot nu toe de volgende spelers in de eredivisie (voor de speelminuten per speler is de site www.whoscored.com als bron gebruikt):

Yannick Cortie: de linksback kwam in vier duels tot 184 speelminuten. Cortie viel in 2013 / 2014 al een keer in tijdens het bekerduel tegen FC den Bosch, en had in Deventer zijn eerste basisplaats tijdens een eredivisieduel.

Rubio Rubin: de aanvaller werd gehaald voor de beloften, maar kwam tijdens 26 eredivisieduels tot 1.745 speelminuten, vijf assists en drie goals.

Rodney Antwi: de linksbuiten scoorde de winnende goal in De Kuip, maar was ook lang afwezig door een hamstringblessure. Hij kwam in vier duels tot 184 speelminuten.

Issa Kallon: de vleugelaanvaller werd voor dit seizoen gehaald uit de jeugdopleiding van Vitesse, en speelde dit seizoen ook nog in Onder 19. Hij kwam in vier eredivisiesuels tot 120 speelminuten.

Kristoffer Peterson: de vleugelaanvaller werd overgenomen uit de jeugd van Liverpool. Hij kwam in 19 duels tot 1.123 speelminuten, twee assists en twee goals. Die tegen AZ zal velen nog lang heugen.

Gyrano Kerk: de vleugelaanvaller debuteerde in 2013 / 2014 al tijdens het bekerduel tegen NEC. Dit seizoen kwam hij in drie optredens in de eredivisie tot 184 speelminuten en één goal.

Sofyan Amrabat: de middenvelder debuteerde in het thuisduel tegen Vitesse als invaller, en kwam in totaal tijdens vier optreden tot 205 speelminuten.

Jeff Hardeveld: kwam voor dit seizoen over uit de jeugd van Feyenoord als linker centrale verdediger, maar is inmiddels linksback in het eerste. Hij kwam in 15 eredivisieduels tot 1.296 speelminuten en één goal.

Sébastien Haller: de spits werd in de winterstop gehuurd van AJ Auxerre als vervanger van Ruud Boymans. Haller kwam in 15 eredivisieduels tot 1.119 speelminuten, drie assists en tien goals.

Bart Ramselaar: de middenvelder debuteerde in het thuisduel tegen Feyenoord, en was de laatste twee duels basisspeler. Ramselaar maakt officieel nog onderdeel uit van de selectie van Onder 19.

Opvallend is dat alle tien de debutanten minimaal één keer gestart zijn als basisspeler.

Op een totaal van 33 ingezette spelers was tot nu toen dus ongeveer iedere derde ingezette speler een eredivisiedebutant. Als Alflen nog een 34e speler inzet, dan is de kans groot dat ook dit eredivisiedebutant is. Binnen FC Utrecht zijn alleen Jordy van der Winden en Michael Zullo nog spelers die al minuten in de eredivisie hebben gemaakt.

De twee seizoenen ervoor
In het seizoen 2013 / 2014 maakten ook tien spelers hun eredivisiedebuut in het shirt van FC Utrecht: Kenny Teijsse (nu verhuurd aan Sparta, en komt niet meer terug), Mark Diemers, Aleksandar Bjelica (nu in dienst van PEC Zwolle, en krijgt daar geen nieuw contract), Gyliano van Velzen, Thijs van Hofwegen (nu NEC), Sean Klaiber (sinds de winterstop verhuurd aan FC Dordrecht), Juan Agudelo (was dit seizoen lang clubloos), Jordy van den Winden (contract bij FC Utrecht wordt niet verlengd), Matthieu Delpierre en Fernando Quesada (verhuurd aan Achilles ‘29).

Tijdens dit seizoen zette Jan Wouters 35 spelers in tijdens de 34 eredivisieduels. Ook in dit seizoen was ongeveer iedere derde ingezette speler een eredivisiedebutant. En van deze debutanten maakten alleen Diemers, Van Velzen en Klaiber dit seizoen speelminuten voor FC Utrecht in de eredivisie.

In het seizoen 2012 / 2013 debuteerden ‘slechts’ zes spelers in de eredivisie in het shirt van FC Utrecht: Robbin Ruiter, Bob Schepers (al weer terug naar sc Cambuur), Yassin Ayoub, Elroy Pappot (nu verhuurd aan Fortuna Sittard, en komt niet meer terug), Romano van der Stoep (nu Sparta) en Soufian Moro (nu in dienst van PEC Zwolle, en krijgt daar geen nieuw contract).

Tijdens dit seizoen zette Jan Wouters 29 spelers in tijdens de 34 eredivisieduels. In dit seizoen was dus ongeveer iedere vijfde ingezette speler een eredivisiedebutant. Alleen Ruiter en Ayoub zijn ook op dit moment nog in dienst van FC Utrecht.

Conclusie
In de periode tussen 2012 / 2013 en nu is het aandeel van debuterende spelers bij FC Utrecht toegenomen. Wel blijven uiteindelijk maar weinig van deze spelers daadwerkelijk bij FC Utrecht. Het is de vraag of deze trend onder nieuwe technisch manager Ten Hag hetzelfde blijft, dus in de loop van komend seizoen krijgt dit onderwerp zeker een vervolg op deze site.

Foto's: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing