FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'De eerste contouren werden zichtbaar'

22-09-2014

4 reacties


Voorafgaand aan dit seizoen maakte FC Utrecht bekend dat het roer om zou gaan: het controlerende voetbal van de afgelopen jaren diende te worden vervangen door dwingend en aanvallend voetbal. Vooral thuis zou de tegenstander de wil opgelegd dienen te worden. Uiteindelijk is het doel dat het stadion weer vol komt te zitten.

Wie op dit moment puur naar het scorebord kijkt, ziet bij een vergelijking van de eerste zes duels het volgende:

seizoen 2014 / 2015: 10 punten, doelsaldo 6-7
seizoen 2013 / 2014: 8 punten, doelsaldo 6-11
seizoen 2012 / 2013: 11 punten, doelsaldo 7-4

Daarmee is de start van de competitie in ieder geval beter dan de start vorig seizoen. Verder heeft FC Utrecht dit seizoen al twee duels op rij zelf “de nul” gehouden. Dat gebeurde hiervoor in officiële duels voor het laatst in het seizoen 2012 / 2013. Toen werd op 12 mei 2013 het laatste eredivisieduel met 3-0 gewonnen van Heracles, en werd op 16 mei 2013 de eerste wedstrijd voor de play offs met 0-1 gewonnen bij sc Heerenveen.
Daarmee lijken de personele aanpassingen in de defensie de eerste vruchten af te werken.

Het scorend vermogen blijft op dit moment zeker achter bij de intenties. Mark van der Maarel zei daarover na FC Utrecht – FC Groningen in Trouw: ‘Vooral omdat we voorin een paar jongens missen hebben we de aanvallende ambities nog niet helemaal waar kunnen maken. Het heeft tijd nodig, maar de intenties zie je wel steeds meer terug in het veld. We willen nu eerder naar de goal.’

In datzelfde artikel in Trouw schrijft journalist Matthijs Keuning dat tegen FC Groningen wat hem betreft de eerste contouren van het nieuwe FC Utrecht zichtbaar werden: ‘Vooral in de fase kort na rust bracht de thuisploeg de uitgesproken ambities tot uitdrukking op het veld. Met een aanvalsgolf en diverse schotkansen voor met name de sterk spelende Nacer Barazite, kwam er leven in de wedstrijd die tot dan toe grote kansen had ontbeerd.’

Tenslotte is de rol van Tommy Oar opvallend. Hij maakte tegen Feyenoord zijn rentree na een blessure die hij op het WK had opgelopen. Oar gaf in Rotterdam voor beide goals de assist. Vervolgens gaf hij tegen sc Heerenveen de assist waaruit Willem Janssen scoorde. En tegen FC Groningen gaf Oar wederom een assist waarna Ruud Boymans de enige treffer uit dit duel liet aantekenen. De Australisch international, wiens contract komende zomer afloopt, voert daarmee in de eredivisie de lijst aan van spelers met de meeste assists (bron: www.whoscored.com).

Foto:FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing