FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

David di Tommaso (06-10-1979 - † 29-11-2005)

29-11-2005

0 reacties


In zijn debuutjaar werd hij door de supporters uitgeroepen tot Speler van het Jaar. David di Tommaso maakte zich na zijn komst bij FC Utrecht in de zomer van 2004 snel zeer geliefd. Van aanpassingsproblemen had hij geen moment last. Ondanks de taalbarrière en de cultuurverschillen vond hij direct zijn plaats bij de club, zowel binnen als buiten de lijnen.

In korte tijd was de kopsterke centrumverdediger niet meer weg te denken uit het team van Foeke Booy. Het grootste compliment voor zijn prestaties was misschien wel, dat de club na de uitstekende ervaringen met hem afgelopen zomer nog twee Franse spelers naar Utrecht haalde.

Di Tommaso werd als voetballer gevormd in de jeugdopleiding van AS Monaco. Hij bracht het tot een optreden in de Champions League, maakte als reserve het kampioenschap van 2000 mee en dwong een plaats af in de selectie van Jong Frankrijk. Door de enorme concurrentie bij de Franse topclub speelde hij in drie seizoenen echter slechts veertien competitieduels.

Op 20-jarige leeftijd koos hij voor Sedan, een club uit de Franse eerste divisie. Hij ontwikkelde zich er in drie jaar tot een betrouwbare kracht en trok onder meer de aandacht van de scouts van FC Utrecht. Vijf keer bekeken zij de verrichtingen van Di Tommaso en waren ervan overtuigd dat hij de ideale opvolger zou zijn voor Patrick Zwaanswijk, die zijn afscheid bij de club had aangekondigd.

Di Tommaso kende eigenlijk alleen de traditionele Nederlandse topdrie, zo gaf hij eerlijk toe. FC Utrecht was voor hem nog een onbekende naam. Maar dat veranderde snel. De eerste indrukken waren positief en bij de eerste contacten was hij ervan overtuigd dat FC Utrecht een club was die bij hem paste. Hoewel meerdere clubs belangstelling toonden, koos hij met zijn vrouw Audrey en hun zoontje Noah voor het avontuur in Utrecht, waar hij bezig was aan zijn tweede seizoen.

Afgelopen zondag had hij nog een belangrijk aandeel in de 1-0 winst van FC Utrecht op Ajax. Een overwinning die hij op uitbundige wijze vierde met zijn teamgenoten en de aanhang. Aan zijn leven is in de nacht van maandag op dinsdag abrupt een einde gekomen. David di Tommaso werd slechts 26 jaar.

Met dank aan fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing