FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Daan Bovenberg maatschappelijk genomineerd

17-07-2012

0 reacties


Stichting Meer dan Voetbal heeft FC Utrecht-verdediger Daan Bovenberg genomineerd als Maatschappelijk Speler van het Jaar 2012. Bovenberg krijgt voor die titel concurrentie van Tim Gillissen van NAC Breda en Ajacied Gregory van der Wiel.

Bovenberg vindt het belangrijk om zich ook maatschappelijke te ontwikkelen. Hij combineert zijn voetbalcarrière met een studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. De rechtsback zet zich op verschillende gebieden in, niet allen voor projecten die een relatie hebben met de club waar hij voor speelt maar ook projecten daarbuiten. Zo is hij actief beschermheer van de Detaned Foundation. "Mijn bekendheid als voetballer wil ik graag inzetten om mensen die het maatschappelijk minder getroffen hebben, te helpen. Je staat niet alleen in deze wereld en ik vind het oprecht mooi om iets voor anderen te kunnen doen", vertelt de rechtsback.

Betrokken
Bovenberg is door zijn voormalige club Excelsior genomineerd voor de titel. Bij FC Utrecht is de verdediger betrokken bij Scoren voor Gezondheid en gaat hij een actieve rol spelen bij FC Kicks United, waarbij verslaafde jongeren in gesprek gaan met de spelers van FC Utrecht. Mocht Bovenberg winnen, dan krijgt hij een bedrag van 50.000 euro dat hij aan maatschappelijke projecten mag besteden.

Op 2 september kiest de vakjury de winnaar. Deze jury bestaat uit Giovanni van Bronckhorst, Prins Pieter-Christiaan van Oranje, Jaap de Groot (Chef Sport De Telegraaf), Alex Tielbeke (directeur Eredivisie CV), Jet Bussemaker (bestuurslid Stichting Meer dan Voetbal) en Imme Rog (directeur Vrienden Loterij). De prijs wordt mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij. Maatschappelijk partner van de Eredivisie.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing