FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nl



Wachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

‘Crisis enige oorzaak terugval kaartverkoop’

17-10-2013

17 reacties


Bij geen andere club in de Eredivise zijn de toeschouwersaantallen ten opzichte van vorig seizoen zo gedaald als bij FC Utrecht. De eerste vier wedstrijden trokken gemiddeld 3.000 bezoekers minder dan vorig seizoen. Dat heeft niks te maken met de mindere resultaten, zegt algemeen directeur Wilco van Schaik.

Van Schaik vindt dat de cijfers vertekenen, omdat FC Utrecht vorig jaar thuis tegen PSV en Feyenoord speelde in de eerste vier competitieduels. “We hebben in tegenstelling tot de meeste clubs juist wat meer seizoenkaarten verkocht, dus we zijn voor het eerst in jaren in staat onze vaste supporters te behouden. Maar in de losse verkoop blijven we wel achter”, zegt Van Schaik deze week in Voetbal International.

FC Utrecht is volgens Van Schaik minder afhankelijk van recettes dan een paar jaar geleden, toen er overigens gemiddeld 6.000 toeschouwers meer op de tribune plaatsnamen. Sponsoring en tv-gelden zijn tegenwoordig de belangrijkste inkomstenbron van de club.

De terugval in bezoekersaantallen heeft volgens Van Schaik niks te maken met de mindere resultaten, met als dieptepunt de uitschakeling in de voorronde van de Europa League tegen FC Differdange 03. “Of er uiteindelijk meer supporters waren gekomen als we hadden gewonnen, tja, zeg het maar. Dat blijkt in ieder geval niet uit onderzoeken die we zelf hebben gedaan.”

De resultaten zijn voor supporters niet het belangrijkste, beweert Van Schaik. “Het is goed dat we kritisch kijken naar het niveau, maar supporters beleven dat toch anders. Die willen vooral vermaakt worden. Na de spectaculaire 3-3 tegen Roda JC hebben wij juist enorm veel positieve reacties gehad”, zegt hij in VI.

De enige reden voor de dalende bezoekersaantallen is volgens Van Schaik de economische crisis. “We hebben alles onderzocht, tot de invloed van de live-uitzendingen op FOX aan toe. Dat is allemaal marginaal. Wat je ziet is gewoon een gevolg van de crisis. Dat speelt niet alleen in Utrecht.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 17 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen



Naar boven

|

Home



Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief




Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing