FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Clubs en KNVB minachten supporters

09-07-2006

0 reacties


De kop is er af. De eerste oefenwedstrijd is weer geweest en het echte werk gaat weer beginnen. Heerlijk is dit moment. Na een paar maanden geen belangrijke wedstrijden te hebben gezien, kan er weer voetbal gegeten en gedronken worden. Af van schwalbekoning Robben, geen mafkezen meer met oranje molentjes, klompen en Zeeuws meisjes. Gewoon weer beginnen met dat waar het echt om draait, FC Utrecht.

Vol spanning wordt het competitieprogramma afgewacht. Wanneer spelen we tegen wie? En ja hoor, men heeft het weer voor elkaar. Het voorlopige competitieprogramma wordt gepresenteerd en meteen is duidelijk dat clubs en knvb weer kiezen voor de commerciële belangen. Begrijp me goed, ik besef ook wel dat het voetbal de commercie nodig heeft. Maar laten clubs en knvb vooral niet vergeten dat het voetbal ook commercieel gebaat is bij volle tribunes en trouwe aanhang. Het is daarom onbegrijpelijk dat men doorgaat op de vorig jaar ingeslagen weg. Ondanks veel kritiek kiest men gewoon voor voetballen tijdens de kerstperiode en heeft men zelfs nu Oudjaarsdag uitgekozen om te gaan voetballen.

Zo moet de FC Utrecht supporter op 30 december ruim één uur in de auto zitten om zijn cluppie aan het werk te zien. Dat in een periode waarin het weer uitermate onvoorspelbaar is en 's lands wegen misschien wel onbegaanbaar zijn. Op tweede Kerstdag stond de wedstrijd tegen Heracles op het programma. Gezien het "overdonderende" succes van vorig seizoen, waarin de kaskraker tegen Sparta op het programma stond, een goede keuze. Waarschijnlijk weer een tegenvallend toeschouwersaantal en een financiële strop voor onze club. Gelukkig zijn daar dan altijd nog de burgemeesters. Die van ons is altijd bereid om te zorgen voor rust in de stad. Vooral omdat dat haar waarschijnlijk goed uitkomt. Festivals verdwijnen of worden ingekort, voor voetbalwedstrijdjes moeten vergunningen aangevraagd worden en bij successen staat ze uiteraard vooraan alsof zij het geregeld heeft.

In al haar wijsheid heeft ze het natuurlijk altijd beladen duel tegen Heracles Almelo verboden voor die dag. Logisch, want wie herinnert zich niet die duizenden hooligans uit Almelo die al jaren het land onveilig maken bij iedere uitwedstrijd van hun club?!?! Die een spoor van vernielingen en slachtoffers achterlaten bij hun overwinningen en nederlagen. Daarom de wedstrijd maar weer verplaatst naar een avond waardoor ouders weer ruzie hebben met hun kinderen of ze wel of niet mee mogen naar het stadion. De zoveelste avondwedstrijd waar de mensen mee geconfronteerd worden komend seizoen. Het is een kwestie van tijd dat dit seizoenkaarthouders gaat kosten. Misschien dat FC Utrecht eens een duidelijk signaal van protest af kan geven naar knvb en gemeente: FC Utrecht hoort namelijk op zondagmiddag om 14.30 uur te spelen in de eigen Galgenwaard. Een vrijdagavondwedstrijdje is leuk voor de afwisseling, woensdagavond is van oudsher een bekende avond, maar zaterdagavondwedstrijden horen niet bij FCU. Stelletje malloten bij de knvb. Alhoewel het voor de competitiemakers ook geen pretje is. Lees in de VI dat er bij 306 wedstrijden met 359 knelpunten rekening gehouden moet worden!!!! Misschien wordt het tijd dat de knvb gewoon een competitieschema voorlegt waar clubs zich aan dienen te houden. Niet spelen is een wedstrijd verlies. Misschien dat de overmatig sherry consumerende burgemeesters zich dan eens wat inschikkelijker opstellen.

Ik wil geen hetze opzetten tegen de keeperstrainer van FC Utrecht, maar wil toch even terugkomen op het opmerkelijke bericht dat Maarten Arts het nummer van de cd ten bate van het WKZ heeft geschreven. Ik hoop dat de goede man in de zomerstop ook nog even tijd heeft gehad om een aantal nieuwe oefeningen te bedenken voor de FCU keepers. Misschien dat het hem dan eindelijk eens lukt om de bij Utrecht aanwezige keepers beter te maken en men de ballen die men pakt ook vasthoudt. Dat zou een hele vooruitgang zijn ten opzichte van voorgaande jaren. Het is toch treurig dat niemand meer een keeper kan opnoemen die bij FC Utrecht daadwerkelijk vooruitgang heeft geboekt. Forza Grandel.

Midvoor

Ps. Zie zojuist de elftalfoto voor het duel met het regioteam. Zijn de spieren tegenwoordig zo stram dat het niet meer mogelijk is om voor de voorste rij eventjes helemaal door de knieën te gaan?

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing