FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Clubarts: "Mihai is niet meer in paniek"

17-05-2011

3 reacties


De toestand van Mihai Nesu is een week na zijn ongeluk op de training nog hetzelfde. De verdediger van FC Utrecht heeft alle kenmerken van een volledige dwarslaesie, maar de hoop op herstel blijft.

Nesu bleef vorige week dinsdag na een sliding recht op het gras zitten, waarna hij in botsing kwam met Alje Schut. Hierbij knakte zijn nek te ver door, waardoor hij een nekwervel brak. Een week na de operatie wordt diens toestand stabiel genoemd. Nesu heeft geen gevoel van zijn kin tot zijn tenen, maar het is nog te vroeg om te vrezen dat dit blijvend is, zegt clubarts Frank van Hellemondt. Ook al herstelt slechts een paar procent van de patiënten met een volledige dwarslaesie.

"Er is niet veel veranderd in de situatie van Mihai. We hadden liefst ook gehoopt dat hij na de operatie meteen op de rand van zijn bed zat", zegt Van Hellemondt in het Algemeen Dagblad. "Maar de andere kant van het verhaal is dat we geen voorbarige conclusies kunnen en willen trekken. Dat doet de situatie onrecht aan. We zien de waarheid heus wel onder ogen, maar er is op dit nog geen grond een somber toekomstperspectief te schetsen."

Nesu is goed bij kennis en ademt op eigen kracht. Als het lastig gaat, dan krijgt de Roemeen zuurstof toegediend. "Mihai heeft door wat er aan de hand is, maar is niet meer in paniek", vertelt de clubarts. "Dat hij het moeilijk heeft mag duidelijk zijn, hij wil ook geen bezoek. Het wachten is op een reactie in zijn lichaam. Artsen proberen dat ook met prikkels te stimuleren. Naarmate de tijd vordert moet er wel iets gaan gebeuren, dat is duidelijk. Maar we kennen ook de voorbeelden van hoe het nog wel goed is gekomen, daar houden we ons aan vast."

Bron: voetbalprimeuir.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing