FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Cambuur - Utrecht verplaatst naar 16.45 uur

08-11-2013

12 reacties


De KNVB heeft de bekerwedstrijd SC Cambuur – FC Utrecht verplaatst naar woensdag 18 december 16.45 uur. Dat heeft de voetbalbond zojuist bekendgemaakt.

De wedstrijd werd aanvankelijk op woensdag 18 december 15.30 uur vastgesteld. FC Utrecht tekende woensdag officieel bezwaar aan tegen dat tijdstip.

Bekerreglement
In een bericht op de site van de KNVB zegt de bond de bezwaren van de club te onderkennen en alle mogelijk opties tegen het licht te hebben gehouden. “Hierbij zijn de sportieve belangen van beide clubs leidend geweest, is het KNVB bekerreglement in acht genomen en is rekening gehouden met de eisen vanuit de openbare orde met betrekking tot de start van het Glazen Huis”, meldt de bond.

De reglementen van het bekertoernooi schrijven voor dat een duel niet voor 18.45 uur mag beginnen. Daarvan kan alleen worden afgeweken "teneinde een extra wedstrijd volledig en integraal live te doen uitzenden". De bond heeft die uitzondering kennelijk aangegrepen, want het duel wordt live uitgezonden op FOX Sports.

Om een middagwedstrijd mogelijk te maken heeft de KNVB creatief gebruik gemaakt van de eigen regels. Het kunnen uitzenden van een extra wedstrijd is in dit geval niet leidend geweest. Die optie kwam pas in beeld als uitweg toen FC Utrecht officieel bezwaar aantekende tegen het spelen in de middag.

FC Utrecht meldt dat spelen op neutraal terrein alleen een optie was als de burgemeester een verbod had uitgesproken. Daarvan was volgens de club geen sprake. Feitelijk verbood burgemeester Ferd Crone  wel degelijk doorgang van de wedstrijd op het aanvankelijk vastgestelde tijdstip. Hij had alleen het geluk dat de KNVB bereid was mee te werken aan verplaatsing van het duel naar de middag.
 
Na overleg
De KNVB meldde eerder al dat het niet mogelijk is het bekerduel te spelen op dinsdag 17 of donderdag 19 december in verband met competitieverplichtingen van beide clubs. Woensdag 18 december is volgens de bond de enige optie.

“Na overleg met de gemeente Leeuwarden, de zendgemachtigde FOX en contact met beide clubs is gekozen voor het tijdstip van 16.45 uur. De gemeente Leeuwarden heeft extra maatregelen getroffen om de wedstrijd op dit tijdstip mogelijk te maken.” De bond meldt niet of FC Utrecht akkoord is gegaan met het nieuwe tijdstip.

Terecht protest
De bond vindt dat FC Utrecht terecht protest heeft aangetekend tegen het aanvangstijdstip van 14.30 uur. “We vinden het bijzonder vervelend dat er ongenoegen en onduidelijkheid is ontstaan rondom dit bekerduel. FC Utrecht heeft met recht bezwaar aangetekend”, zegt een woordvoerder.

“Vanwege de verwachte drukte rondom de start van het Glazen Huis is het helaas niet mogelijk de bekerwedstrijd in de avonduren te laten spelen. Ook was het geen optie om het duel op een andere dag te plannen; daar werden andere clubs immers door benadeeld. Een uitzonderlijke situatie waar we een mouw aan moeten passen.”

“Doordat de wedstrijd nu op een later tijdstip in de middag plaatsvindt en bovendien live uitgezonden kan worden, hopen we dat zoveel mogelijk supporters de wedstrijd kunnen aanschouwen”, aldus de woordvoerder van de bond.

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing