FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Brief aan Wolfsen: Ontruimen?

04-12-2011

58 reacties


Het voltallige bestuur van True Support is op de hoogte gesteld van de onderstaande persoonlijke oproep van haar voorzitter aan Aleid Wolfsen om alsnog te gaan ontruimen en onderschrijft de inhoud volledig.

Bestuur stichting True Support


 

Geachte heer Wolfsen,

Tot nu toe heb ik me volledig afzijdig gehouden van het politieke gekrakeel rondom uw persoon. Ik ben op geen enkele wijze partij in de diverse dossiers die de pers halen en sinds ik geen inwoner van uw mooie gemeente meer ben, ben ik ook op die wijze geen belanghebbende bij welke discussie dan ook. Maar na vandaag is ook voor mij de maat vol en voel ik mij geroepen u persoonlijk op uw verantwoordelijkheid aan te spreken. Omdat ook ik vandaag in het hart geraakt ben.

Een korte introductie van mijzelf. Ik ben sinds de oprichting van de club supporter van FC Utrecht en zodanig betrokken bij de club, dat ik ruim zes jaar geleden met een aantal medesupporters een tweede supportersvereniging (stichting True Support) heb opgericht. De stichting richt zich met name op de gezinnen en heeft inmiddels meer dan 1100 leden/ donateurs. Ook vandaag was ik weer in het stadion aanwezig en zag mijn FC redelijk kansloos ten onder gaan. Maar die teleurstelling is reeds naar de achtergrond verbannen, door alles wat er vandaag wederom in en vooral buiten het stadion gebeurde. Het is nog geen drie weken geleden dat tijdens de wedstrijd tegen Ajax enkele uit het Amsterdamse vak gegooide vuurwerkbommen ontploften, gelukkig zonder (zwaar)gewonden. Toen was de roep om ontruiming van het uitvak aanwezig, maar werd besloten deze actie niet uit te voeren. Het zou alleen maar escalerend werken. Ook vandaag werd er herhaaldelijk vuurwerk uit het bezoekersvak gegooid en vroeg de stadionspeaker vergeefs aan de aanwezigen hiermee op te houden. FC Utrecht nam vervolgens het enige correcte besluit door de arbiter van dienst te vragen de wedstrijd stil te leggen. Hulde daarvoor!

Intussen was de sfeer in het stadion om te snijden, in het aanpalende bezoekersvak waar ik ook mijn vaste plek heb (Cityside), waar veel vrouwen en kinderen aanwezig waren, heerste de angst. Ik zag huilende vrouwen en kinderen de tribunes om mij heen verlaten, bang om getroffen te worden door de acties van een aantal idioten. Ik ben vervolgens de gracht ingelopen en heb met de stewards staan praten. Volwassen mannen die hun zondagmiddag opofferen om ons een wedstrijd te laten zien, trillend op hun benen. Een steward met de handen kapot omdat hij in de consternatie van de trap gevallen/ geduwd was. Op mijn vraag " waarom wordt het vak niet ontruimd?" kreeg ik slechts de opmerking dat men wel wilde, maar niet kon of mocht. Ik heb zeer veel politieagenten gesproken (ook na de wedstrijd), die niets liever hadden gedaan dan ontruimen, maar er kwam geen toestemming. In plaats daarvan konden zij de stenen opvangen die hen werden toegeworpen. Een troosteloos gezicht, mannen die zonder steun van bovenaf hun werk moeten doen. Ook de directie van FC Utrecht heeft, voor zover ik begrepen heb, gevraagd het vak te laten ontruimen, maar kreeg nul op het rekest.

Nog niet eerder heb ik meegemaakt dat op de Cityside een grote groep supporters opstond om, bij gebrek aan bescherming van hogerhand, zelf het initiatief te nemen om het uitvak aan te gaan pakken. Een beter teken dat supporters het spuugzat zijn, is nauwelijks denkbaar. Gelukkig hielden zij over het algemeen respect voor de stewards en escaleerde het hier niet.

Hoe moeilijk kan het zijn meneer Wolfsen? Laat de stadionspeaker omroepen dat het Twente vak wordt ontruimd, hou de overige vakken gesloten tot de bussen richting Enschede zijn vertrokken en laat de wedstrijd vervolgens uitspelen. Natuurlijk komt er weerstand vanuit dat vak, natuurlijk komt er reactie vanuit de andere tribunes. Maar voorkomen worden de toestanden na afloop, waarbij zelfs helicopters werden ingezet. Het enige dat het van de beslisser vraagt is daadkracht. En dossierkennis. Niet meer en niet minder. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat er gesteld wordt dat het tussen Twente en Utrecht supporters altijd wel goed gaat. En dat er rondom deze wedstrijd geen of nauwelijks ME aanwezig was? Wie bedenkt het? Ik breng alleen maar in herinnering dat vorig seizoen nog een paar spelers van FC Utrecht zijn aangevallen door Twente hooligans. U denkt toch niet dat ze dan in Utrecht met koffie en gebak wordt onthaald?

Nu werd, door het tijdelijk stilleggen van de wedstrijd en het niet ontruimen van het bezoekersvak, de gelegenheid geboden aan supporters om zich buiten het stadion te groeperen en richting Waterlinieweg op te rukken. In afwachting van de Twente supporters en onderwijl de confrontatie zoekend met UW personeel, UW politieagenten. UW mensen die, naar ik uit betrouwbare bron heb vernomen, tot twee keer toe hun dienstwapen moesten gebruiken om de meute van zich af te houden. Na de wedstrijd reden ambulances af en aan, bleef de parkeergarage op slot en moesten supporters met een lichamelijke beperking tot na 18 uur op de traverse van de zuidtribune blijven, omdat zij de lift niet konden gebruiken. Waarom? Omdat u verzuimde het verlossende commando te geven en een signaal naar komende wedstrijden dat de maat vol is: Ontruimen! Daarmee heeft u UW mensen en MIJN club in de kou gezet op een onaanvaardbare wijze.

Helaas heeft u dus deze kans gemist. Mag ik u op persoonlijke titel vragen dit commando de komende dagen alsnog te geven, aan uw assistenten. Daarmee doelend op uw werkkamer. U heeft het geprobeerd, maar deze stad, deze club heeft iemand nodig die beslissingen neemt en daarmee de weg vrijmaakt voor een betere toekomst. Want de club wil wel, UW mensen willen ook, en ik zou niets liever zien dan dat we wekelijks gewoon naar een voetbalwedstrijd kunnen kijken. En daarbij net als vandaag, supporters van de tegenpartij bij ons kunnen ontvangen voor een drankje en een praatje.

De bal is aan u.............

Met vriendelijke groet,
Rob Rietveld

(Deze mail is op persoonlijke titel verzonden!)

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 58 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing