FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Boymans: 'Het voelde nu goed'

08-12-2015

2 reacties


Aanvaller Ruud Boymans van FC Utrecht maakte gisteravond zijn rentree op het wedstrijdveld. Met de beloftenploeg speelde hij tegen Jong FC Volendam de eerste helft mee.

Toen de wekker vanmorgen ging, merkte aanvaller Ruud Boymans direct: dit is een andere ochtend dan de voorbije 364. Dit is matchday. Dit is spannend. Dit is mooi. Op 7 december 2014 speelde hij zijn laatste partij. Op 7 december 2015 mocht hij eindelijk weer aantreden. Met Jong FC Utrecht, tegen Jong FC Volendam. “Een jaar lang heb ik niet naar een wedstrijd kunnen toeleven. Nu wel weer. Dat is lekker. Daar leef ik voor”, zei Boymans in de catacomben van het Kras Stadion tegenover fcutrecht.nl.

Vertrouwen
“Zenuwachtig? Ik had er heel veel vertrouwen in”, aldus de centrumspits. “Ik ben geen moment bang geweest. Had het nog wel langer kunnen volhouden, dan die 45 minuten die ik vandaag maakte. Al merkte ik ook dat het even wennen was. Soms dacht ik: ai, daar had ik net even wat anders moeten lopen. Dat heeft met ritme te maken.”

‘Het voelde nu goed’
Boymans kon zijn voordeur niet achter zich dichttrekken de voorbije tijd, of hij kreeg vragen. Telkens weer dat ene onderwerp. Die comeback. Wanneer? “Ik ben er een paar keer vlakbij geweest. Nu trainde ik al anderhalve week volledig met de groep mee. ‘Ruud, ben je er klaar voor?’, werd me gevraagd. Het voelde nu goed. En dan moet je het ook gewoon doen. We zouden vandaag na een halfuur beslissen of ik nog even door zou spelen, of vervangen zou worden. Het ging goed. Ik kon door, heb 45 minuten gemaakt. Dat is voor nu voldoende.”

Er klaar voor
En dan dé vraag. Twee woorden. ‘En nu?’ Boymans antwoordt glashelder. “De trainer kan een beroep op me doen. Ik zou zondag heel graag bij de groep willen zitten en 2015 willen afsluiten met speelminuten. De ploeg helpen, een vervelende periode afsluiten.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing