FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Bovenberg en Zullo op de weg terug

08-09-2012

0 reacties


Daan Bovenberg en Michael Zullo zijn door blessures al enkele weken uit beeld voor de wedstrijdselectie van FC Utrecht. Maar na een goede herstelperiode zijn beide backs weer op de weg terug.

Daan Bovenberg viel de seizoensopener tegen Feyenoord geblesseerd uit. Hij kampte met klachten aan de hamstrings. Voor Bovenberg was het de zoveelste blessure sinds zijn komst vorig jaar naar FC Utrecht. Tegen Elinkwijk speelde de rechtsback de hele wedstrijd. "Ik ben erg blij met deze wedstrijd", zei Bovenberg na afloop. "Ik ben nu de juiste stappen aan het maken. Ik heb steeds last gehad van mijn hamstrings. Dat zijn lastige blessures, want je weet nooit wanneer je er echt last van krijgt. Door specifieke krachttraining te richten van bepaalde delen van mijn lichaam, voel ik dat ik over de klachten heen aan het groeien ben. Ik ben opzoek gegaan naar een lichamelijk evenwicht, waardoor ik nu weer kan spelen. Ik heb nergens last van en ook in mijn hoofd ben ik weer vrij. Ik ben nu sterker, want iedere keer dat ik geblesseerd raakte, was dat weer zo'n teleurstelling."

Speelminuten
Over teleurstellingen kan Michael Zullo ook meepraten. Enkele maanden heeft hij last van een buikspierblessure. De medische staf besloot nadat het weer fout ging in zijn revalidatie, om met rust de blessure voor eens en voor altijd te laten overgaan. Dat lijkt nu gelukt. "Met Jong FC Utrecht heb ik afgelopen week een halve wedstrijd gespeeld", zegt de linkerflankverdediger die in de basis startte tegen Elinkwijk. "Nu heb ik een uur gespeeld. Voor mij is het nu belangrijk om speelminuten te maken. Ik heb wedstrijdritme nodig. Inmiddels heb ik nu twee weken vol getraind met het eerste. Nu heb ik nog een week tot de eerste competitiewedstrijd. Mijn doel is om in de thuiswedstrijd tegen PSV weer tot de wedstrijdselectie te horen. Met Dave (Bulthuis, red.) voor me weet ik dat het lastig gaat worden om mijn basisplaats te heroveren. Maar daar ga ik wel voor", benadrukt de Australisch international.

De Australiër zag collega Adam Sarota afgelopen week vertrekken naar het nationale elftal van zijn vaderland. "Normaal gesproken maak ik ook kans op een plek in de selectie van de Socceroos, maar door mijn slepende blessure ontbreek ik. Zeker gezien de fase waarin mijn nationale team nu zit, wil ik snel terugkomen. Als voetballer wil je zo veel mogelijk spelen. Dat is voor mij echt niet anders", aldus Zullo.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing