FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Booy: 'Geen handgemeen tussen mij en Frans'

22-08-2012

9 reacties


Voor het eerst sinds jaren is Foeke Booy aan het begin van een Eredivisieseizoen werkloos. De vijftigjarige Fries was de voorbije drie seizoenen met wisselend succes technisch directeur van FC Utrecht, maar werd in mei dit jaar ontslagen. Op de website van zijn managementbureau Sport-Promotion legt Booy uit wat er misging en hoe hij aankijkt tegen de manier waarop hij weg moest.

Booy haalde de afgelopen jaren goede spelers naar de Domstad, zoals Dries Mertens, Ricky van Wolfswinkel en Kevin Strootman. Zij werden voor stevige bedragen verkocht aan PSV en Sporting Portugal. Er zaten echter ook aankopen bij die niet rendeerden of die nu nog niet hebben bewezen echte aanwinsten te zijn, zoals Alexander Gerndt, Marcus Nilsson, Yoshiaki Takagi en het drietal Australische krachten.

Begin mei kreeg Booy tijdens een vergadering te horen dat het voor hem ophield in Utrecht. "Er stonden dertien, veertien punten op de agenda die we eerst door hebben genomen. Daarna vroeg Wilco (algemeen directeur Van Schaik, red.) zich af of het niet beter was om uit elkaar te gaan. Hij was de boodschapper, het initiatief kwam van 'bovenaf'. Tot op de dag van vandaag vraag ík me af waarom we eerst die hele agenda hebben doorgelopen, terwijl Wilco wist dat het laatste punt mijn vertrek zou inluiden."

"Je kunt stellen dat ik het wel en ook weer niet had zien aankomen. Er was veel gebeurd in het seizoen, er waren dingen niet goed gegaan, maar voor mezelf had ik nog steeds de wil en de ambitie om het op de rails te krijgen", zegt Booy dinsdag. "Dus in dat opzicht was ik wel verrast door de mededeling. Zo zag ik het ook, als een mededeling en een voldongen feit, niet als een open vraag waar we eens over moesten filosoferen." Volgens sommige media kwam het van een handgemeen tussen eigenaar Frans van Seumeren en Booy.

Dat klopt niet, geeft de laatste aan. "Maar het klopt wel dat Frans zeer emotioneel was. Hij was teleurgesteld. In die wedstrijd, in het seizoen, in de aankopen. Daar had ik alle begrip voor. Dat waren we allemaal. Hij uitte dat echter verbaal, voor iedereen hoor- en zichtbaar in die bestuurskamer van De Graafschap, en gebruikte daarbij zijn handen om die woorden extra kracht bij te zetten. Nogmaals, er is zeker niet geslagen. Maar het voelt toch wat intimiderend wanneer iemand je steeds op je borst aanraakt bij alles wat hij zegt. Ik ben weggelopen, heb amper gereageerd. Maar naar mijn mening zijn daar toen wel fatsoensnormen overschreden."

Bron: Voetbalzone.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing