FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Booy: FC Utrecht is in de as sterker geworden

02-08-2011

7 reacties


 

Na de teleurstelling van en verbazing over het afketsen van transfers van Steve de Ridder (De Graafschap), Geert Arend Roorda (sc Heerenveen) en Wesley Verhoek, Jens Toornstra en Timothy Derijck (allen ADO Den Haag), presenteerde Foeke Booy in negen dagen tijd drie Zweedse aanwinsten: verdediger Marcus Nilsson (23), middenvelder Johan Mårtensson (22) en aanvaller Alexander Gerndt (25). Na de presentatie van Gerndt, sprak DUIC met de technisch directeur van FC Utrecht.

Wat doet het met de technisch directeur van FC Utrecht dat een speler als Alexander Gerndt, ondanks veel belangstelling van hoger aangeschreven clubs, voor FC Utrecht kiest?
"We hebben in Zweden lange gesprekken gehad om een zo goed mogelijk beeld te geven van de club FC Utrecht, onze visie en de speelwijze. Alexander was heel erg geïnteresseerd. Ik maak ook wel eens mee dat spelers je wel horen, maar niet echt luisteren. Hij had goede vragen en hield na de gesprekken ook contact. Ondanks de kapers op de kust gaf mij dat wel het gevoel dat dit wel eens zou kunnen gaan lukken. Wij zijn natuurlijk een club die door spelers gebruikt kan worden als springplank naar een grotere club. De recente transfers naar Sporting Lissabon en PSV hebben dat verhaal natuurlijk flink versterkt. Dat hij uiteindelijk kiest voor ons, kunnen we alleen maar heel erg trots op zijn."

Wat kunnen de supporters van hem verwachten?
"Een volwassen speler, die ons team in aanvallend opzicht versterkt. Alexander kan op twee positie goed uit de voeten: als diepe spits en om een diepe spits heen. Met zijn snelheid kan hij dingen afdwingen, hij heeft een prima individuele actie en kan ook best goed koppen. Hij is linksbenig en als hij de bal goed raakt, is zijn schot echt verwoestend. En hopelijk veel doelpunten, hij heeft al laten zien ze in ieder geval makkelijk te kunnen maken."

Voegt hij op dit moment meer toe dan Ricky van Wolfswinkel had kunnen toevoegen?
"Je kunt ze niet met elkaar vergelijken, het zijn twee compleet verschillende spelers. Maar het lijkt mij duidelijk dat Alexander meer ervaring heeft, vooral internationaal. In dat opzicht is hij verder dan Ricky, absoluut."

Toen Van Wolfswinkel vertrok, zeiden jullie dat er geen vervanger voor hem zou komen...
"Dat klopt, we waren vooral op zoek naar versterking voor aan de zijkant. Omdat wij met Jacob Mulenga, Frank Demouge en Leon de Kogel al drie spitsen in de selectie hebben. Alleen is Mulenga meer een speler voor de zijkant, terwijl De Kogel absoluut kwaliteiten heeft, maar nog wel een paar stappen moet maken. Demouge is een prima aanspeelpunt, maar heeft in de diepte wat minder snelheid. Dat hebben we nu met Gerndt wel. De kans deed zich voor en dan moet je hem niet laten liggen. Ik ben natuurlijk zelf spits geweest, dus wanneer je een kansje hebt, moet je hem proberen binnen te trappen. Dat is gelukt."

Veertig jaar lang geen enkele Zweed, nu ineens drie.
"Ja, dat is snel gegaan. Zoals gezegd hebben we goede gesprekken gevoerd in Zweden, we gingen er ook met een goed gevoel weer weg. Al zegt dat niet zo heel veel natuurlijk. Deze jongens willen graag en het verhaal van FC Utrecht spreekt ze in. De Nederlandse competitie staat goed aangeschreven in Zweden."

Na de presentatie van Marcus Nilsson zei je dat FC Utrecht nog niet was uitgewinkeld. Hoe zit dat nu?
"Er zit misschien nog een keeper aan te komen, Roberto Junior Fernández. Een 23-jarige goalie van Racing Club. Hij speelt dit weekend met Paraguay de finale van de Copa America. Al is hij bij het nationale team wel de reservedoelman."

Heeft FC Utrecht wel een doelman nodig?
"We hebben twee redenen om hem te halen. Enerzijds is het een verzoek van de technische staf om naast Michel Vorm en Erik Cummings een derde keeper bij de selectie te hebben. En mocht Michel alsnog vertrekken, dan hebben we in ieder geval alvast een back-up."

Maar Fernandez komt van buiten de EU, dus dient een salaris te verdienen dat niet binnen het salarishuis van FC Utrecht past.
"Dat is absoluut waar, maar bij hem wordt het eenzelfde constructie als bij Takagi. Er is een externe partij, in dit geval een Argentijns bureau dat uitzendrechten verkoopt, dat het grootste gedeelte van het salaris op zich wel nemen via een soort van sponsorconstructie. Dat maakt een dergelijke transfer mogelijk."

Hoe concreet is zijn komst?
"Hij weet van onze interesse, hebben hem al ontmoet en hij heeft aangegeven dolgraag naar FC Utrecht te komen. Alleen zit hij nog midden in de Copa America en is de constructie dusdanig ingewikkeld dat er iets meer tijd overheen gaat om alles goed op papier te zetten. Het liefst zo snel mogelijk natuurlijk, maar ik wil er geen termijn aan verbinden."

Kunnen de supporters verder nog transfers verwachten?
"Voorlopig niet. We gaan nu eerst de balans opmaken. Er komen natuurlijk wat spelers terug uit een blessure. Daartegenover is Tommy Oar er even tussenuit met het nationale team van Australië. Maar we willen jongens die aan de deur van de basis kloppen ook niet blokkeren in hun ontwikkeling. Spelers die nog wat te bewijzen hebben moet je ook wel een kans geven. Al blijven we altijd met een schuin oog om ons heen kijken of er nog een buitenkansje voorbij komt."

De kritiek op supportersfora is de laatste weken niet van de lucht. De fans vragen zich af of de doelstelling om tussen plaats drie tot en met acht te eindigen nog wel realistisch is?
"Weet je wat het is? Mensen zien alleen die drie. Of de derde plaats realistisch is, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat FC Utrecht met de huidige selectie absoluut geen negende, of nog lager, hoeft te worden. Wat dat betreft kan de doelstelling prima blijven staan. We hebben een goede groep die daarmee aan de slag gaat. En wanneer je kijkt naar de teams om ons heen, dan zijn wij er echt niet minder op geworden."

Je bent zelf trainer geweest. Hoe vervelend is het wanneer je pas een week voor de start van de competitie over je nieuwe spits kunt beschikken?
"Dat de spelers druppelsgewijs binnen komen, is zeker lastig voor een trainer. Maar waar het om gaat: ze komen binnen. In dit geval ging het wie betaalt, bepaalt niet op. Helsingborgs wilde Nilsson en Gerndt zelfs nog langer houden, uiteindelijk zijn we ergens in het midden uitgekomen."

Beschikt Erwin Koeman in de uitwedstrijd op 6 augustus bij VVV-Venlo over de selectie waar hij het mee moet doen?
"Dat weet ik niet, de transferdeadline is 31 augustus. Wij zijn nog wel eens 48 uur voor de deadline Fortuné kwijt geraakt."

Verwacht je dat dit jaar ook weer, is er belangstelling voor spelers?
"Op dit moment niet, maar dat kan natuurlijk zo veranderen. Alleen hebben we geen enkele speler met een vaste afkoopsom in zijn contract, zoals bij Fortuné wel het geval was. Dat maakt onze onderhandelingspositie sterker."

Is de basiself van FC Utrecht met de komst van Mårtensson, Nilsson, Gerndt en mogelijk Fernandez sterker dan vorig seizoen?
"Ik durf wel te zeggen dat we er zeker in de as sterker op zijn geworden. We hebben er enkele jonge, dynamische spelers bij. Zij hebben de nodige ervaring op het hoogste niveau én internationaal, maar kunnen ook nog beter worden. Om de as heen moeten jongens de kans krijgen zich te bewijzen en te ontwikkelen. Want we zijn óók een opleidingsclub."

Bron: DUIC.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing