FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Bleuming aan de slag als Hoofd Scouting

21-02-2016

0 reacties


Voormalig profvoetballer Evert Bleuming is per direct bij FC Utrecht actief als Hoofd Scouting en heeft tot en met het einde van het seizoen een stage-overeenkomst getekend. Binnen enkele maanden wordt met de 56-jarige Bleuming geëvalueerd.

Beide partijen hebben reeds de intentie uitgesproken om na deze periode langer met elkaar door te gaan. Ab Plugboer gaat zijn taken in de scouting intensiveren. Hij wordt per direct fulltime scout.

FC Utrecht is niet over één nacht ijs gegaan bij het invullen van de functie van Hoofd Scouting. "Na het vertrek van Edwin de Kruijff en de functiewisseling van Jordy Zuidam is een leemte ontstaan op het gebied van scouting", zegt Technisch Manager Erik ten Hag. "Desondanks zijn we zorgvuldig te werk gegaan, waarna we bij Evert Bleuming zijn uitgekomen. Evert heeft een buitengewoon goed inzicht in kwaliteiten en potenties van spelers. Hij kan daarnaast ook uitstekend de sterktes en zwaktes van teams in beeld brengen. Hij heeft in de afgelopen jaren in dezelfde functie bij FC Twente gefunctioneerd en daardoor een groot netwerk opgebouwd. De scouting vervult een belangrijke rol binnen het voetbaltechnische proces van FC Utrecht. Met Evert Bleuming in de positie van Hoofd Scouting en de aanstelling van Ab Plugboer als fulltime scout denken wij hier een kwaliteitsslag te slaan. Een belangrijke ontwikkeling met het oog op de zomerse transferwindow."

Bleuming speelde elf seizoenen in het betaalde voetbal. Voornamelijk voor FC Twente, maar ook bij Go Ahead Eagles en SC Heracles. Bij FC Twente vervulde Bleuming na zijn actieve loopbaan diverse functies. De laatste tien jaar was hij als Hoofd Scouting aan de Tukkers verbonden. 

Ab Plugboer, die zijn taken binnen de scouting dus gaat intensiveren, maakte al deel uit van het scoutingsteam van FC Utrecht. Zijn taken als trainer/coach van FC Utrecht O15 worden overgenomen door Rudy Jansen, die O14 onder zijn hoede had. Plugboer blijft wel individuele trainingen verzorgen in bovenbouw. 

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing