FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Blessures en schorsingen

15-02-2018

3 reacties


Het eredivisieseizoen 2017 / 2018 is inmiddels voor 2/3e deel gespeeld. In de komende elf duels worden de kaarten definitief geschud. Voor het behalen van goede resultaten helpt het als het op het gebied van schorsingen en blessures meezit. Hoe vergaat FC Utrecht tot nu toe in eredivisieverband met de blessures en schorsingen?

Blessures
Dit seizoen zijn er tot nu toe vijf spelers die meer dan tien eredivisieduels hebben gemist door blessures: Chris David, Simon Makienok en Patrick Joosten kwamen nog helemaal niet in actie in de eredivisie, en Jean-Christophe Bahebeck en Anouar Kali maakten wel minuten in de eredivisie, maar behoren wel tot de langdurig geblesseerden.
Ook Rico Strieder was aan het begin van dit seizoen nog in revalidatie vanwege een zware knieblessure. Hij is inmiddels al weer enige tijd onbetwist basisspeler.

Anouar Kali maakte afgelopen vrijdag zijn rentree in Jong FC Utrecht, en wordt snel weer in de wedstrijdselectie van het A-team verwacht. Patrick Joosten maakt naar verluidt komende vrijdag zijn rentree in Jong FC Utrecht.

Chris David is een verhaal apart. Hij werd aangetrokken terwijl hij nog vol in revalidatie was vanwege twee zware knieblessures. Inmiddels is David al enige tijd fit, en heeft hij meerdere keren gespeeld in Jong FC Utrecht. In de eredivisie kwam hij nog niet in actie, al zat hij al wel negen keer de volledige 90 minuten op de bank.

Daarnaast waren er de 'gewone' kleinere blessures. In deze groep valt eigenlijk alleen Nick Marsman maar op. Hij zat vier duels niet op de bank vanwege een rugblessure.

Schorsingen

Rode kaarten
Drie spelers kregen in eredivisieverband een rode kaart: Giovanni Troupée, Rico Strieder en Lukas Görtler. Alleen Troupée kreeg een directe rode kaart, maar werd, net als Strieder en Troupée, slechts één duel geschorst.

Feyenoord, ADO Den Haag en Roda JC hebben alledrie vier keer een speler met rood van het veld zien verdwijnen.

Gele kaarten
Bij FC Utrecht miste alleen Zakaria Labyad één duel vanwege een schoring na vijf gele kaarten. Inmiddels heeft hij zes keer een gele kaart gekregen.

Op scherp staan op dit moment Willem Janssen, Sean Klaiber, Rico Strieder en Gyrano Kerk. Lukas Görtler, Urby Emanuelson en Yassin Ayoub staan ieder op drie gele kaarten.

In totaal verzamelde FC Utrecht dit seizoen 41 gele kaarten, net zo veel als FC Groningen. Excelsior (49), NAC Breda (51) en FC Twente (52) verzamelden dit seizoen meer gele kaarten dan FC Utrecht.

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing