FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Bezetting van de defensie

07-08-2016

8 reacties


Tegen PSV vormden Sean Klaiber, Willem Janssen, Ramon Leeuwin en Kevin Conboy de defensie van FC Utrecht. Vooraf oogde dit kwetsbaar, zeker met de wetenschap dat Willem Janssen eigenlijk pas sinds de play offs van het seizoen 2015 / 2016 in het hart van de defensie acteert. En dus op die positie nauwelijks ervaring heeft.
Al voor rust werd Sean Klaiber vervangen door Giovanni Troupée. Een rechtsback voor een rechtsback dus. Gezien het tijdstip van de wissel leek deze te zijn ingegeven door een blessure bij Klaiber.

Het beleid van FC Utrecht is er op gericht om gericht jeugdspelers te brengen. Nadat Troupée voor Klaiber was gekomen, zaten op de bank enkel nog de verdedigers Darren Rosheuvel (twee eredivisieoptredens) en Jelle de Lange (één eredivisieoptreden). Voor Troupée, Klaiber, Rosheuvel en De Lange geldt dat zij door FC Utrecht zijn opgeleid. Jelle de Lange is strikt genomen nog speler van Jong FC Utrecht.

Tijdens FC Utrecht - PSV ontbraken de verdedigers Mark van der Maarel en Jeff Hardeveld. Laatstgenoemde is in het voorjaar voor de tweede keer aan zijn knie geopereerd, en de verwachting was toen al dat hij pas ruim na de start van de eredivisie weer beschikbaar zou zijn. Mark van der Maarel kwam gedurende de hele voorbereiding niet in actie, en heeft volgens een opgave aan VI.nl een knieblessure. Over de aard en ernst daarvan is niets bekend.

Met het vertrek van Chris Kum en Timo Letschert is de defensie van FC Utrecht er in ieder geval in aantal en ervaring op achteruit gegaan. In de wandelgangen zingen de namen van vervangers (Edson Braafheid, Xandro Schenk) al een hele tijd rond. Of er op dit punt actie komt, is niet duidelijk. Wel lijkt de optie met Willem Janssen als centrale verdediger een vervolg te krijgen. Erik ten Hag zei daarover na afloop op fcutrecht.nl: 'En Willem Janssen heeft het centraal achterin uitstekend gedaan. Het is nu aan ons om de komende weken kei- en keihard te werken om resultaten te behalen.'

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing