FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

“Bewust van nut conditionele arbeid”

22-07-2012

0 reacties


Op de laatste dag van het trainingskamp van de selectie in Hoenderloo hebben de spelers weer aan de conditie gewerkt. De ochtendtraining bestond uit een partij 11-tegen-10. Daarbij kreeg het elftal de opdracht om veel druk te zetten op hun tegenstander. "Dat was een zware training voor de spelers", zegt trainer Jan Wouters. "Je merkt aan het einde van de week dat sommige spelers moe zijn. Maar laat ik voorop stellen dat we alle trainingen met grote zorg voorbereiden en de spelers goed begeleiden. De spelers zijn zich bewust van het nut van dit conditionele werk. Uiteindelijk leg je in de voorbereiding de basis voor een heel seizoen."

De middag bestond uit een training voor rompstabiliteit. Hierbij worden de rug, de buik en de benen getraind. "Normaal gesproken zouden we dit buiten doen, maar gezien het weer en de koude ondergrond blijven we binnen. Dit zijn trainingen om blessures te voorkomen", vertelt Wouters.

De spelers met kleine pijntjes bleven de rest van de middag binnen. "Zij stappen in de gym op de fiets of joggen in het bos. Je moet dan denken aan spelers als Mulenga, Bulthuis en Bovenberg. Allemaal jongens die terugkomen van langdurige blessures. Daar zijn we voorzichtig mee", aldus de trainer. De rest van de selectie speelde voetbaltennis op het trainingsveld.

FC Utrecht speelt zaterdagmiddag tegen Almere City FC. Van een echte voorbereiding op dit duel is geen sprake. "Het is een test waar we staan", meent Wouters. "Natuurlijk is een resultaat belangrijk, maar dit is ondergeschikt aan de uitvoering. We zijn aan het opbouwen, dat is het belangrijkste", benadrukt de trainer.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing