FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

‘Betaalbare’ Maserati kost € 134.034

06-10-2014

24 reacties


Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht rijdt in een Maserati om te laten zien dat het merk lang niet zo duur is als iedereen denkt. Zijn donkerblauwe sportsedan heeft een catalogusprijs van € 134.034, zo blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

De Ghibli-serie van Maserati begint bij € 80.947. De 410pk sterke S Q4 die Van Schaik rijdt is met een vanaf prijs van € 120.300 de duurste uitvoering. Daar komt nog bijna € 14.000 bovenop omdat de wagen is uitgerust met tal van extra opties en accessoires, waaronder volledig lederen bekleding, een elektrisch verstelbare stuurkolom, gordijnairbags en rode remklauwen.

De auto is onderdeel van een sponsorovereenkomst met Louwman Exclusive, dealer van onder meer Maserati, Lamborghini en Bentley. “Over exacte sponsorbedragen doe ik geen uitspraken, maar deze overeenkomst is goed voor de club”, zei Van Schaik daarover eerder deze week in het Algemeen Dagblad.

Goed besproken
Onder supporters klonk de afgelopen weken kritiek op de nieuwe auto van de directeur. Die zou qua uitstraling niet passen bij een volksclub. Ook zetten supporters vraagtekens bij de beeldvorming: hoort een Maserati wel bij een verlieslijdende club die vorig jaar nog een pijnlijke ontslagronde doorvoerde en deze zomer wederom bepalende spelers verkocht?

Eerder deze week stelde Van Schaik dat hij ‘nog weinig commentaar’ op de auto had gekregen. Maar hij leek ook niet verrast door de kritiek. “Frans (Van Seumeren, red.) en ik hebben het goed besproken, omdat we wisten dat zulke vragen zouden komen”, zei hij tegenover het Algemeen Dagblad.

'Skoda niet veel goedkoper'
Financieel is er volgens Van Schaik niet veel verschil tussen de Maserati S Q4 en de Skoda Superb die hij tot voor kort reed: “Dat was ook een mooie auto, met alles erop en eraan, die trouwens niet eens zoveel goedkoper was dan deze Maserati.” De nieuwprijs van de duurste Skoda Superb zonder extra opties en accessoires – maar inclusief zaken als lederen bekleding - bedraagt op dit moment € 64.190.

Van Schaik: “Maserati wil iedereen laten zien dat het merk betaalbaarder is dan iedereen denkt. Daar moet ik mijn steentje aan bijdragen. En als dat FC Utrecht ook nog eens extra inkomsten oplevert, doe ik dat graag.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 24 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing