FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Beslissende strafschoppen in Zwolle

15-12-2016

1 reactie


PEC Zwolle keerder in het seizoen 2012 / 2013 terug in de eredivisie. Sindsdien werd het duel PEC Zwolle - FC Utrecht zeven keer gespeeld (vijf keer eredivisie, één keer play off, één keer KNVB-beker) met chronologisch de volgende resultaten: 1-2, 1-1, 2-0, 1-2, 0-0, 1-1 en 1-2.

Opvallend is dat FC Utrecht in drie van de laatste vier duels in de Overijselse hoofdstad een strafschop met beslissend effect kreeg:

- Op 23 oktober 2015 maakte Trent Sansbury in de slotminuut van de extra speeltijd van de tweede helft bij een 1-1 stand een overtreding op Sébastien Haller. Laatstgenoemde legde daarna zelf aan vanaf elf meter en bepaalde de eindstand op 1-2.

- Op 10 september 2016 beging Calvin Verdonk een overtreding op Giovanni Troupée binnen 'de 16'. Het was in speelminuut 90 en de stand was 1-0. De arbiter van dienst beoordelde dit als het ontnemen van een scoringskans, en gaf zowel een rode kaart als een penalty. Wederom was Sébastien Haller trefzeker, en de eindstand werd hierdoor 1-1.

- De penalty van Richairo Zivkovic is nog vers, en leidde ertoe dat FC Utrecht in de slotminuut van de extra speeltijd de overwinning binnen haalde. Hierdoor was plaatsing voor de volgende bekerronde zonder verlenging een feit.

De penalty van Zivkovic heeft om twee redenen een historisch karakter:

1) Het was de eerste keer dat FC Utrecht in een duel met een videoscheidsrechter werd geconfronteerd. Arbiter Björn Kuipers erkende in een interview met FOX Sports dat hij na zijn beslissing videoscheodsrechter Kevin Blom had geconsulteerd.

2) Sinds 15 februari 2015 (FC Utrecht - FC Dordrecht) nam bij FC Utrecht geen enkele andere speler dan Sébastien Haller een penalty. Zivkovic was de eerste. Na afloop vertelde hij aan René van der Berg van RTV Utrecht dat Nacer Barazite de eerstaangewezene was. Maar Barazite gaf het vertrouwen aan Zivkovic.

De penalty maakte bij PEC Zwolle de nodige tongen los. Dirk Marcellis, die de overtreding beging, en trainer Ron Jans vonden de penalty makkelijk gegeven. In een interview met FOX Sports gaf PEC-aanvoerder Bram van Polen in niet mis te verstane bewooringen aan dat hij het een domme actie van zijn teamgenoot vond. Voor Zivkovic was dit verder niet relevant, want hij verzilverde de penalty.

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing