FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

“Bekerfinale mooie afsluiting seizoen”

03-06-2011

0 reacties


De A1 van FC Utrecht staat zaterdag in de finale van de Nike Cup, de bekerfinale, tegenover hun leeftijdsgenoten van NAC Breda. In de aanloop naar die wedstrijd trainde het team van trainer Jean-Paul de Jong in Stadion Galgenwaard. "We hebben scherp getraind", vertelde De Jong achteraf. "Als ik de jongens bezig zie, heb ik niet het idee dat we aan het einde van het seizoen zijn. De groep oogt fris."

Groei
"Dit team heeft een flinke groei doorgemaakt dit seizoen. De bekerfinale is danook een mooie afsluiting van het seizoen", vervolgt De Jong. "Het is voor sommigen de laatste wedstrijd in de A1, omdat zij doorschuiven naar Jong FC Utrecht. Daarbij komt dat een aantal spelers onlangs een jeugdcontract tekende. De bekerwinst zou de kers op de slagroom zijn."

Aanvoerder Mike van der Hoorn verheugd zich op de finale. "Dit is een wedstrijd opzich. Hiervoor hoef je je niet te motiveren", zegt Van der Hoorn, die in de laatste competitiewedstrijd tegen AZ debuteerde in het eerste elftal. "We zijn dit jaar gegroeid, zowel als individu, maar vooral als team. Ons samenspel is juist aan het einde van het seizoen erg verbeterd. Daardoor voelen we ons ook sterker. We willen het seizoen afsluiten met die beker."

Eigen kracht
Jean-Paul de Jong ziet NAC als een sterke tegenstander. "We hebben dit jaar thuis in Utrecht van hen verloren en uit gelijkgespeeld. We kennen dus de sterke punten van de tegenstander en we gaan uit van onze eigen kracht. Ik verwacht dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat de wedstrijd wordt beslist op kleine details. Belangrijk is dat iedereen in het veld zich bewust is van zijn taak", vertelt De Jong.

De aanvoerder Van der Hoorn onderschrijft de visie van zijn trainer. "We hebben afspraken met elkaar gemaakt en iedereen moet zaterdagmiddag zijn taak goed uitvoeren, dan kan het een mooie middag voor ons worden. Alle ogen zijn op ons gericht en we moeten laten zien dat we als team goed kunnen voetballen."

FC Utrecht treedt zaterdagmiddag aan op volle sterkte. Alleen aanvaller Rachid Maamri (lies) en de langgeblesseerde verdediger Robbert Pijper (knie) ontbreken in de wedstrijdselectie. De bekerfinale tussen FC Utrecht en NAC Breda wordt zaterdagmiddag gespeeld bij v.v. Bladella in het Brabantse Bladel. De aftrap is om 15.30 uur.

 

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing