FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Babiche Roof: 'Kippenvel bij het volkslied'

21-11-2011

5 reacties


Het was de meest opvallende naam op het wedstrijdformulier, die van Babiche Roof. Ze had nog nooit een duel gespeeld in een nationaal elftal en ineens stond ze in de basis bij Oranje Onder 19 tegen Frankrijk (2-2) op het drielandentoernooi in Rosmalen. Ja, dat vond de aanvalster natuurlijk prachtig!

Babiche schrok zich twee weken geleden een hoedje. Liep ze op het trainingscomplex van FC Utrecht, ging ineens haar telefoon. "Kreeg ik een mail van de KNVB dat ik bij de selectie zat voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Engeland op het drielandentoernooi. Nou, toen was ik echt blij verrast zeg", glundert Babiche in gesprek met Voetbal Centraal.

De speelster van FC Utrecht Vrouwen mocht in Rosmalen zelfs in de basis starten tegen Frankrijk. Ze lachte wat, keek eens naar het publiek en hoorde trots het Wilhelmus aan. Meezingen was er alleen niet bij voor Babiche. "Nee, dat doe ik niet aan hoor", zegt de aanvalster. Echt niet Babiche? "Ach jongen, ik ken dat hele lied niet", schatert de achttienjarige speelster. "Nou ja, half dan. Hee, de meiden naast me trouwens ook niet hoor", zegt ze met een knipoog. "Ik kreeg wel een beetje kippenvel. Het is altijd mijn droom geweest om voor het Nederlands elftal uit te komen en nu mocht ik voor Onder 19 spelen. Geweldig!"

Babiche deed haar stinkende best, maar speelde geen geweldige wedstrijd, zo wist ze zelf ook te vertellen. In de 45 minuten die ze in actie kwam, liet ze naar eigen zeggen niet genoeg zien wat ze had willen laten zien. "Maar dat kan een keer gebeuren toch? Nee, ik was niet echt tevreden, maar hopelijk gaat het donderdag een stukje beter. Daar heb ik wel vertrouwen in."

Ja, donderdag. Dinsdag speelt Frankrijk tegen Engeland, het derde team dat deelneemt aan het toernooi in Rosmalen. Donderdag kruist Oranje de degens met de Engelsen. Of Babiche dan weer meedoet vanaf het begin, weet ze nog niet. En of ze het Wilhelmus in de tussentijd nog gaat oefenen? "Haha, wie weet. Ik kan niet zo goed zingen hoor", lacht de aanvalster. "Ik vond het prachtig om tegen Frankrijk te mogen spelen. Hopelijk zitten er tegen Engeland ook minuten in voor mij."

Bron: Maarten de Jong /voetbalcentraal.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing