FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

AZ baalt van ongeregeldheden bij 'gastvrije club'

26-05-2017

7 reacties


Algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ  baalt dat er gisteren tegen het einde en na de wedstrijd ongeregeldheden uitbraken tussen supporters van AZ en FC Utrecht.

Op de Molenaar-tribune naast het uitvak van het AFAS Stadion kwam het gisteren in de slotminuten van de wedstrijd AZ-FC Utrecht tot ongeregeldheden over en weer. AZ wijt dat op de clubwebsite aan het feit dat een kleine groep FC Utrecht-fans erin was geslaagd om kaarten aan te schaffen voor die tribune.

Eenhoorn: “Uiteraard betreuren we dat deze FC Utrecht-supporters op een AZ-tribune terecht zijn gekomen. Dat is niet goed te praten en past niet bij een gastvrije en toegankelijke club als AZ. Er gold voor deze wedstrijd een clubkaartverplichting, maar dit systeem is helaas niet waterdicht gebleken. Via via kunnen fans aan clubcards komen waarmee ze kaarten voor de thuisspelende club aanschaffen. Dat is een groot punt van zorg.”

De 750 kaarten voor het uitvak in Alkmaar waren afgelopen zondag in korte tijd uitverkocht. AZ wees een verzoek van FC Utrecht om extra kaarten van de hand. Supporters die geen kaartje hadden bemachtigd en de eerste finalewedstrijd van de playoffs van hun club toch wilden bijwonen, probeerden vervolgens op andere manieren aan kaarten te komen. Daardoor zaten ook op andere tribunes FC Utrecht-supporters. Dat verliep in de meest gevallen prettig of onopvallend.

Vak K naast het uitvak, dat ook vaak als extra tribune voor bezoekende supporters dienstdoet, bleef gisteren leeg. Het aanpalende vak J was matig gevuld.

AZ meldt dat de club maandag overleg heeft  met de gemeente en politie over de gebeurtenissen. Eenhoorn: “We gaan evalueren wat er fout is gegaan en hoe we het in de toekomst kunnen voorkomen.  Voor ons staat vast: de bezoeker moet zich in het AFAS Stadion veilig voelen en genieten van het spel.”

True Support betreurt dat het tot ongeregeldheden is gekomen en wijst geweld en misdragingen af. We roepen supporters op om zondag massaal en positief achter het team te gaan staan.

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing