FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

AZ kansloos tegen FC Utrecht; 3-0

19-02-2012

4 reacties


AZ was zondagmiddag eigenlijk al na een kwartier klaar in Utrecht. Niklas Moisander veroorzaakte een strafschop en kreeg een rode kaart, waarna FC Utrecht simpel kon uitlopen naar een 3-0 overwinning.

AZ beleefde in de Galgenwaard waarschijnlijk de meest ongelukkige zondagmiddag van het seizoen. De Alkmaarders moesten na een kwartier al met tien man verder tegen FC Utrecht en leden een pijnlijke nederlaag, terwijl AZ juist een ideale kans had om afstand te nemen van PSV. De Eindhovenaren gingen eerder op de middag met dezelfde cijfers onderuit bij FC Groningen. AZ en PSV delen de koppositie nog steeds met ieder 45 punten.

De veertiende minuut bepaalde het beeld van de wedstrijd. Niklas Moisander hield Nana Asare vast en scheidsrechter Pol van Boekel was onverbiddelijk. Een rode kaart en een strafschop. Alexander Gerndt benutte de penalty en Utrecht liep nog voor rust uit naar 3-0. AZ probeerde het duel in de tweede helft nog om te draaien, maar de formatie van Gertjan Verbeek had een totale offday.

De coach had Ragnar Klavan opgesteld om de kopsterke Frank Demouge af te stoppen, maar de Est legde het regelmatig af tegen de spits van de thuisploeg. Door het beulswerk van de Nijmegenaar kon Gerndt eindelijk eens laten zien waarom Utrecht hem afgelopen zomer haalde. De Zweed viel op met slimme acties en zorgde vijf minuten na zijn strafschop met een goed schot ook voor de 2-0.

Verbeek wilde juist op dat moment Nick Viergever inbrengen voor wat meer defensieve zekerheid. Zijn elftal kwam met tien man niet aan voetballen toe en oogde achterin onzeker. In de 41ste minuut maakte Edouard Duplan ook nog eens de derde voor Utrecht, na een knappe combinatie met Demouge.

Het viel te prijzen dat AZ in de tweede helft nog aandrong om het leed enigszins te verzachten. Het was, behalve een kopbal van Jozy Altidore op de paal, allemaal veel te weinig om Utrecht nog serieus in de problemen te brengen. De ploeg van trainer Jan Wouters schonk Mihai Nesu het gewenste cadeau voor zijn 29ste verjaardag. De Roemeense verdediger belandde vorig seizoen na een ongelukkige val op de training in een rolstoel. Zondag kon hij weer even stralen op de tribunes van de Galgenwaard.

Bron: Voetbalprimeur.nl
Foto's: René van der Laan

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing