FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

AZ geeft gehavend FC Utrecht geen kans

25-11-2011

3 reacties


FC Utrecht slaagt er de laatste jaren niet in te scoren, laat staan te winnen op bezoek bij AZ. Vrijdagavond bleek opnieuw dat de club uit de Domstad niet opgewassen was tegen 's lands koploper; hoewel het AZ meer dan een helft prima kon bijbenen, moest het na rust toch het hoofd buigen. Net als vorig jaar opende Rasmus Elm de score; bleef het toen bij 1-0, nu werd het ook nog 2-0. AZ bouwt de voorsprong op PSV voorlopig uit tot zes punten.

In een uitermate onderhoudende eerste helft hadden zowel de koploper als de nummer elf kansen de score open te breken. FC Utrecht moest zich inspannen om zowel Adam Maher als Brett Holman te bewaken, maar het was de Australiër die uitblonk. Goed voorwerk van hem na negen minuten werd echter niet beloond; hij speelde Rodney Sneijder en Davy Bulthuis uit, maar zag zijn voorzet vervolgens net op tijd uitverdedigd worden.

Een minuut later was het plots bijna raak voor FC Utrecht. Nick Viergever ging opzichtig in de fout en schonk Leon de Kogel een dot van een kans, maar Esteban Alvarado faalde niet en pareerde het schot van De Kogel keurig. Niet veel later kreeg het team van Jan Wouters een volgende kans; AZ was met veel man mee naar voren en liet veel ruimte liggen, toen Maher de bal kwijtraakte. FC Utrecht counterde snel, maar Daan Bovenberg stuitte met een schot op Esteban. Jozy Altidore schoot later nog eens naast en Holman vond Rob van Dijk.

FC Utrecht mocht er zo nu en dan opbouwen en eruit komen, omdat AZ niet veel druk zette wanneer de bezoekers achterin de bal hadden. Met de rust in zicht ontstond er nog een zeer goede kans voor AZ, maar een doelpunt leverde het de wedstrijd niet op; Holman klopte Van Dijk dit keer weliswaar wel, maar de bal rolde via de paal naast. Elm, de man die vorig seizoen het enige doelpunt tegen FC Utrecht maakte in Alkmaar, leek het verschil ook niet te kunnen maken. Met zijn specialiteit, de vrije trap, boekte hij drie keer geen succes.

De vierde keer was het echter wél raak. Met nog dik twintig minuten op de klok zwaaide Elm de bal opnieuw over de muur en liet hij Van Dijk kansloos in de linkerhoek. De goal van de Zweed gaf AZ de rust die het nodig had; in de vier eerdere wedstrijden die het dit seizoen met een gelijke stand de rust inging, verloor het niet één punt. Vrijdagavond veranderde die knappe reeks niet, want AZ hield de controle. In de slotfase maakte Johánn Berg Gudmundsson er zelfs nog 2-0 van met een fraai afstandsschot. In Alkmaar nadert met rasse schreden de 'wintertitel'.

Opstelling FC Utrecht:
Rob van Dijk; Daan Bovenberg, Marcus Nilsson, Jan Wuytens, Dave Bulthuis (36. Mark van der Maarel); Johan Martensson (74. Adam Sarota), Rodney Sneijder (70. Frank Demouge), Anouar Kali, Michael Zullo; Edouard Duplan, Leon de Kogel.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing