FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Arrestaties rond wedstrijd FC Utrecht-Feyenoord

20-01-2014

35 reacties


Het is zondagavond erg onrustig geweest rondom de wedstrijd van FC Utrecht tegen Feyenoord. De politie riep tijdens de wedstrijd met spoed extra pelotons ME op. Er zijn zeker 8 mensen opgepakt, zegt de politie tegen RTV Utrecht.

Vóór de wedstrijd was het al onrustig rondom het stadion. Toen zijn zeker twee Utrechtsupporters opgepakt omdat ze op het Herculesplein Feyenoordfans in de rug hebben getrapt. Naast twee Feyenoordfans raakte daardoor ook een beveiliger gewond. De verdachten zitten in de cel en worden maandag voorgeleid.

Door dit incident was de sfeer na de wedstrijd erg grimmig, zegt de politie. Een groep Feyenoordfans en een groep Utrechtsupporters trokken na de wedstrijd de wijk in. Daarbij kwam het tot opstootjes op onder meer de Tamboersdijk, Ostadelaan en Rubenslaan. De ME pakte vijf FC Utrechterfans op en één aanhanger van Feyenoord. Daarna vielen de groepen uiteen en werd het weer rustig, meldden de getuigen.

FAMILIEVAK
Tijdens de wedstrijd waren er ook ongeregeldheden op de tribunes. Dat kwam onder meer omdat er 120 Feyenoordsupporters midden in het familievak van de Utrechters bleken te zitten. Getuigen laten RTV Utrecht weten dat enkele Feyenoordfans tekeer gingen in het vak waar ook kinderen zaten.

Stewards hebben vervolgens met hulp van de ME een deel van het familievak van Utrecht leeggehaald. Voor veel gezinnen was toen de lol er vanaf. Terwijl zij huiswaarts keerden, konden de Feyenoordfans, omringd door ME'ers de wedstrijd, uitkijken.

De politie zegt tegen RTV Utrecht dat uitgezocht wordt waarom niet de Feyenoordfans zijn verwijderd uit het vak. Ook wil de politie van FC Utrecht weten hoe het kan dat er überhaupt Feyenoorders in het vak van Utrechtsupporters terecht zijn gekomen.

De club laat weten pas te willen reageren totdat duidelijk is wat er precies is gebeurd.

DIEP TRIEST
De Utrechtse burgemeester Van Zanen was in het stadion aanwezig om de wedstrijd te kijken, maar kreeg het uiteindelijk erg druk. Voor, tijdens en na de wedstrijd werd hij door de politie geïnformeerd over de incidenten.

"Het was een aantrekkelijke wedstrijd", zegt hij. "Erg jammer dat gezinnen die wilden genieten van een voetbalmiddag moesten vertrekken uit angst voor rellende supporters. Diep triest eigenlijk."

Utrecht verloor de wedstrijd met 2-5.

Bron: RTV Utrecht

Reacties

Bij dit bericht zijn 35 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing