FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Argentijnse Loftrompet

23-11-2016

3 reacties


Om gelijk maar met de deur in huis te vallen. Het is niet wat je denkt. Als je de loftrompet voor iemand speelt, waardeer je en spreek je lof uit over de prestatie diegene geleverd heeft. Een voorbeeld is dat je met 10 man 80 minuten lang tegen 11 speelt en je een punt uit het vuur sleept. Daar kan je een ferm hulde voor geven.

Laat ik niet gaan afdwalen. De Argentijnse Loftrompet, dat is er eentje van temperament. Het heeft ook niets te maken met een prestatie, die achteraf beoordeeld wordt. Het gaat hier om het voortraject. Voordat de prestaties geleverd zijn, schalt de Argentijnse Loftrompet al over de rancho's. Een eeuwenoude traditie en die traditie wordt tot op heden in ere gehouden. Bij het horen van de Argentijnse Loftrompet laat je de boel de boel en dan ga je ervoor. Zo zijn er verhalen uit de oudheid bekend dat timmermannen stopten met het bouwen van huizen, smederijen die ontdaan werden van hun smid en dat herbergen zonder herbergier geen bier op de bar konden zetten.

Het is vaag, maar hoe kan ik het beter verduidelijken. In Necochea zat ik op een ranzig hotelkamertje boven een bordeel aan mijn dichtbundel te werken. Het gehijg van oehhhh ahhhhhh oooiiiiiiiii gaan mijn oor in en uit. Ik had me afgesloten van de wereld. Toch op een gegeven moment was het daar. Niet de vele vechtpartijen, seksuele oerkreten of dat de schoonmaker met de hogedrukspuit bezig was. Nee, ik hoorde de trompet. Ik wist niet waar ik het moest plaatsen, maar ik ging bewegen. In een soort zweefstoestand of ik een halve crack pijp had leeggerookt afgetopt met wat crystal meth. Ik liep de krakerige trap af, wat mij opviel was dat het zo stil was. In het normaal drukke bordeel, er zitten hier echt ontzettend lekkere wijven 24/7, was er niemand. Ik liep de straat op, ook niemand. Ik ben naar Loberia gereden en vandaar nog naar Tres Arroyos. Geen kip op straat te bekennen.

Ik krabde op mijn kale achterhoofd. Ik kon de vinger er niet opleggen. Op een gegeven moment komt er een ouwe hoer naar me toe lopen. Het leek net of ze haar gebit uit wilde doen, ik bedankte al snel voor de eer, ik dacht dat ze mij een dienst wilde bewijzen, maar er was een vlieg haar mond ingevlogen. Ze fluisterde iets in mijn oor. Geen idee, maar ik knikte van ja. Breed glimlachend liep ze verder in het verlaten stadje. Ik had nog geen clue waar het over ging. Tot het moment dat mijn oog viel op een affiche. Boca moest thuis spelen. Nee, dat kan toch niet, die wedstrijd is pas om 20.00 uur vanavond. Toch trok ik de stoute schoenen aan en ik bewoog mij naar Buenos Aires. Het was 4 uur in de middag, vier uur voor de wedstrijd. Ik maakte dit filmpje. 

https://www.youtube.com/watch?v=SiJOT3G6OuI

De clue van het verhaal is dat je niet eerst met 10 tegen 11 op het veld hoeft te komen om je onverbolgen inzet te laten tonen. Bij het betreden van de Galgenwaard moet je het gras willen opvreten. Dat je wilt strijden, zoals strijders van weleer met Vreven en Wapenaar. Achteraf is de Hollandse loftrompet altijd leuk en goed om te horen, maar met die Argentijnse Loftrompet, daar krijg je het stadion mee vol.

Erik Thuis

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing