FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Anouk Hoogendijk keert terug bij FC Utrecht

26-01-2012

6 reacties


International Anouk Hoogendijk keert per direct terug bij de vrouwenselectie van FC Utrecht. Ze verruilt Bristol Academy W.F.C. voor FC Utrecht. Ze speelde acht maanden bij de Engelse profclub. Daar heeft ze veel ervaring opgedaan.

"Het voetbal was in Engeland anders, sneller en fysieker dan in de Nederlandse competitie. Hier is het voetbal meer een tactisch spel", aldus Anouk. "De keuze om terug te keren bij FC Utrecht was geen gemakkelijke. Maar ik kan me hier als voetbalster goed ontwikkelen en mijn sociale leven beter combineren met het voetbal en investeren in mijn maatschappelijke carrière.", zegt de 26-jarige voetbalster. "Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad bij FC Utrecht, dus ik kijk er naar uit om terug te keren bij de club. Bovendien kan ik nu weer wekelijks meetrainen met Oranje."

Anouk Hoogendijk is direct inzetbaar wanneer FC Utrecht volgende week vrijdag de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Zwolle. ,,Ik heb er echt zin in om weer te gaan voetballen'', reageert de Utrechtse. ,,Mijn contract met Bristol Academy liep in november af en sinds die tijd heb ik alleen wedstrijden met het Nederlands elftal kunnen spelen. Heerlijk om nu weer volop mee te gaan draaien in de competitie. En zeker bij FC Utrecht.''

FC Utrecht is blij met de komst van de 73-voudig international. De ploeg staat momenteel weliswaar derde in de competitie, maar heeft daarin een grote achterstand op koploper FC Twente (11 punten) en runner-up ADO Den Haag (9 punten) opgelopen. Anouk Hoogendijk speelde eerder vanaf de invoering van de Eredivisie vrouwen in 2007 drie jaar voor de club uit de Domstad. In 2010 veroverde ze met Utrecht de beker én de Supercup. Er wordt veel van haar verwacht.

,,We moeten de verwachtingen ook weer niet té hoog gaan opschroeven'', lacht ze. ,,Ook bij ons doe je het tenslotte met z'n allen. Ik hoop wel dat ik wat kan toevoegen aan het team. Ik train al een tijdje mee met de selectie en het voelt goed. Er loopt hier voldoende kwaliteit om er een goede tweede seizoenshelft van te maken. En daar gaan we dan ook voor, met z'n allen.''

De selectie van trainer Mark Verkuijl speelt vrijdag 3 februari de eerste wedstrijd na de winterstop. Dan is FC Zwolle de tegenstander. De thuiswedstrijd wordt gespeeld op het sportcomplex van sv Saestum in Zeist. Op dit moment staan de Utrechtse vrouwen op de derde plaats in de Eredivisie Vrouwen.

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing