FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Anouar Kali per direct naar Qatar

13-02-2015

8 reacties


Anouar Kali stapt per direct over van FC Utrecht naar Al Arabi uit Qatar. Dat melden meerdere media.

Het is niet duidelijk welk bedrag met de overgang van de 23-jarige middenvelder is gemoeid. Media spreken over een bedrag van enkele tonnen tot een half miljoen euro. Kali had in Utrecht nog een contract tot de zomer van 2018.

Trainer Rob Alflen gaf vorige week aan dat een transfer van Kali de beste oplossing was. “Hij moet met de buitenwacht een strijd aangaan die moeilijk te winnen is. Bovendien moet de club verkopen aangezien dat met Tommy Oar niet gelukt is”, zei hij tegenover De Telegraaf.

Kaakbreuk
De positie van Kali was onhoudbaar geworden na een incident op de training waarbij hij teamgenoot Kristoffer Peterson een kaakbreuk sloeg. Hij was daarna moeilijk tot bedaren te brengen en probeerde ook spitsentrainer Danny Koevermans te slaan, zo bleek uit beelden van RTV Utrecht.

Trainer Alflen en algemeen directeur Wilco van Schaik deden het incident aanvankelijk af met een geldboete. Kali mocht zelf kiezen of hij zou spelen in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Die beslissing kwam de club op veel kritiek te staan. Daarop schorste FC Utrecht de middenvelder alsnog.

Degradatie
De geboren Utrechter Kali maakte in 2010 zijn debuut in het eerste elftal van FC Utrecht. Hij werd al snel een dragende speler. In 2013 weigerde hij zijn contract te verlengen in de hoop een stap hogerop te kunnen maken. Hij koos uiteindelijk voor Roda JC, dat met Kali degradeerde naar de Jupiler League.

Afgelopen zomer keerde Kali terug in Utrecht. Manager spelerszaken Edwin de Kruijff zei bij die gelegenheid: "Hij is nu typisch zo’n jongen die je heel graag bij je ploeg wilt hebben. Een jongen van de stad, die weet wat er hier leeft en weet wat het publiek van hem en zijn teamgenoten verwacht.”

Ook Kali zelf had grote verwachtingen van zijn terugkeer in de Domstad:  “Ik ga mij de komende jaren voor de volle honderd procent inzetten om met FC Utrecht succesvol te zijn”, zei hij bij zijn presentatie. Het liep anders.  Nog geen acht maanden later maakt hij de overstap naar Qatar.

Anouar Kali in betere doen: op 6 november 2011 tekende hij voor het bevrijdende laatste doelpunt in de 6-4 overwinning op Ajax.


Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing