FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Amrabat derde debuterende jeugdspeler

03-11-2014

1 reactie


In de 84e minuut van FC Utrecht - Vitesse maakte middenvelder Sofyan Amrabat als invaller zijn debuut tijdens een officieel duel van FC Utrecht. Amrabat is daarmee, na Rodney Antwi en Issa Kallon, de derde jeugdspeler die dit seizoen onder Robby Alflen zijn eredivisiedebuut maakt.

Sofyan Amrabat (Huizen, 21 augustus 1996) is de jongere broer van Nordin Amrabat, oud speler van onder meer PSV en dit seizoen door Galatasary verhuurd aan Malaga CF. Sofyan heeft al een aardig verleden bij FC Utrecht, want hij is inmiddels bezig aan zijn achtste seizoen op Zoudenbalch. In november 2013 tekende hij een contract dat hem bindt tot en met de zomer van 2017.

Zijn contract dwong Amrabat vorig seizoen af door zijn goede spel voor Marokko onder 17 op het WK voor die leeftijdsgroep. Daarna ontwikkelde hij zich stormachtig, want tijdens de afgelopen winterstop ging Amrabat mee op trainingskamp met de A-selectie. In de periode daarna trainde hij zo nu en dan ook mee met deze groep, maar hij wist dat zijn kans zou komen als de stand op de ranglijst dat mogelijk maakte. Doordat FC Utrecht lang net boven de nacompetitiestreep bungelde, kwam die kans toen niet. Wel sloot Amrabat in de voorbereiding op dit seizoen aan tijdens het trainingskamp van FC Utrecht in Zeeland.

Amrabat werd na het ondertekenen van zijn contract door Robin Pronk als volgt getypeerd: 'Hij is een echte verbindingsspeler in het aanvalsspel.' Pronk was destijds trainer van FC Utrecht onder 19, en heeft Amrabat dit seizoen versneld overgeheveld naar de Beloftenploeg.
Amrabat zat dit seizoen tijdens beide duels tegen PSV al op de bank, en werd afgelopen zondag als invaller verkozen boven de Mark Diemers, de andere middenvelder in de wedstrijdselectie. Voor Fernando Quesada was zelfs geen plaats op de bank weggelegd. Daarmee lijkt Amrabat te worden beloond voor zijn goede spel in Jong FC Utrecht.

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing