FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

"Alles valt in het niet bij de situatie van Nesu"

16-05-2011

1 reactie


Door een teleurstellende en bewogen tweede seizoenshelft plaatste FC Utrecht zich niet voor de play-offs. Daar maalde zondag echter niemand om na de 5-1 zege op AZ.

In de Domstad interesseerde men zich niet meer over het eventueel spelen van Europees voetbal na de tragische gebeurtenis van Mihai Nesu. Iedereen in Stadion Galgenwaard was met zijn gedachten bij de Roemeen, wiens leven in niet meer dan een flits een dramatische wending nam na een onschuldig duel met Alje Schut op de training. Nesu was zondag op spandoeken, T-shirts en sjaals aanwezig in Stadion Galgenwaard. Maar zelf lag hij op de Intensive Care, in onzekerheid over zijn toekomst, nog steeds zonder gevoel in benen en armen.

Brok in de keel
De gebeurtenissen hebben een diepe indruk gemaakt op alle betrokkenen. Spelers, trainers en supporters - van zowel FC Utrecht als AZ - betuigden zondag hun steun aan Nesu. Zelfs de normaliter koele coach Ton du Chatinier kreeg een brok in zijn keel toen hem werd gevraagd naar de nieuwste ontwikkelingen rond Nesu. Die waren er niet. "Hij heeft nog steeds geen gevoel in zijn armen en benen. We staan met hem in contact via de doktoren. Zelf ben ik nog niet langs geweest, Mihai wil zo min mogelijk bezoek. Hij heeft rust nodig."

Du Chatinier haalde het incident op de dinsdagtraining voor de geest. De coach zag de ernst van de situatie niet direct in, totdat Nesu aangaf geen gevoel meer te hebben in zijn armen en benen. "Toen drong tot me door wat er aan de hand was. Ricky (van Wolfswinkel, red.) is zo snel mogelijk zijn vrouw gaan ophalen. Moet je nagaan, dan ben je een jochie van 22 jaar en moet je een vrouw vertellen dat haar man ernstig gewond is geraakt."


'Grote, emotionele beer'
Terwijl Nesu werd behandeld door de ambulancebroeders ontfermde Du Chatinier zich over Schut. "Alje is een grote beer, maar ook een emotionele jongen. Hij zit helemaal stuk." Schut gaf daags na de gebeurtenis aan dat hij niet in staat was zondag in actie te komen tegen AZ. Zaterdag liet hij zich nog wel kort op het trainingsveld te zien om de toegestroomde supporters te bedanken voor de steun. Met waterige ogen applaudisseerde hij naar de fans.

Hoe pijnlijk het ook was, Nesu werd zondag na de wedstrijd tegen AZ uitgeroepen tot derde beste speler van het seizoen. Zijn beste vriend uit Roemenië nam de daarbij behorende prijs in ontvangst van Audrey Di Tommaso, de weduwe van David Di Tommaso, die in 2005 kwam te overlijden en naar wie de troffee is vernoemd. Technisch directeur Foeke Booy las op het veld een emotionele brief voor die Audrey had gericht aan de naasten van Nesu.

'Alles valt in het niet'
"Vandaag zag je de emoties bij iedereen loskomen", zei Du Chatinier. "Ook de fysiotherapeut schoot helemaal vol na de wedstrijd. Ik heb in mijn periode bij FC Utrecht het nodige meegemaakt. Vier trainers die werden ontslagen, Willem van Hanegem die vertrok, supporters die het veld betraden. Maar dat valt allemaal in het niet bij wat er met Mihai is gebeurd."

Bron: goal.com

 

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing