FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

"Alleen resultaat telt woensdag"

20-09-2011

2 reacties


Drie dagen na de puntendeling met Heracles Almelo wacht alweer de wedstrijd tegen de Graafschap in de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi.

In de nabespreking wees Erwin Koeman zijn spelers aan de hand van de beelden op hun verantwoordelijkheden. Hij stelt echter ook vast dat zijn team de kop niet lieten hangen. "Het was geen goede wedstrijd, maar we pakten wel een punt tegen een sterke tegenstander, die al enige jaren in vrijwel dezelfde formatie kan spelen", aldus Koeman. "Dat wij nog zoekende zijn is duidelijk. Maar ik leer de spelers steeds beter kennen. Ook de mindere en sterke kwaliteiten van de nieuwelingen. We kunnen goed voetballen, maar zijn soms nog te naïef. Op termijn moeten we een stabieler elftal worden."

Vertrouwen
"Morgen speelt dat allemaal niet mee", beseft hij. "Dan telt puur het resultaat. Ik verwacht ook dat we er zullen staan. Het wordt voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Een overwinning geeft vertrouwen. De kracht van De Graafschap voor eigen publiek is bekend. Dan leveren ze strijd en gaat het publiek erachter staan." De 4-0 nederlaag van De Graafschap zaterdag bij Feyenoord zegt hem niet zoveel. "Je kunt uit verliezen bij Feyenoord. Ze kwamen met tien man te staan en dan geef je ruimte weg."

Afwezigen
Koeman mist nog steeds een aantal vaste waarden. Alleen Alje Schut keert terug bij de selectie. Leon de Kogel en Edouard Duplan speelden maandag een volledige wedstrijd met Jong FC Utrecht en ook Frank Demouge zit dicht tegen zijn rentree aan. Maar de wedstrijd tegen De Graafschap komt nog te vroeg van hen. Mark van der Maarel is geschorst. Verder ontbreken nog doelman Junior Fernández, Jacob Lensky, Jan Wuytens en Leon de Kogel.

Vorige maand eindigde de competitiewedstrijd tegen De Graafschap in Stadion Galgenwaard in een 2-2 gelijkspel. FC Utrecht boog die middag een 0-2 achterstand om (twee maal Jacob Mulenga). "Dat waren toen totaal verschillende helften. Als team zijn we inmiddels verder", zegt Koeman.

Vorig seizoen
Een jaar geleden stonden beide clubs ook al tegenover elkaar in Doetinchem in het bekertoernooi. Toen leek Mulenga FC Utrecht met zijn treffer twintig minuten voor tijd naar de volgende ronde te brengen. Vlak voor tijd kwam De Graafschap die avond echter alsnog langszij. In de verlenging werd niet gescoord, waarna FC Utrecht verder ging na strafschoppen. Koeman: "We hebben niet speciaal op penalty's geoefend, maar we weten wie ze nemen mocht het toch nodig zijn".

De Graafschap hoopt op 7000 toeschouwers bij het bekerduel. Tot maandagmiddag waren er zo'n 4000 kaarten verkocht. De aftrap is woensdag om 20.45 uur.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing