FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Alje Schut vertrekt definitief bij FC Utrecht

08-07-2012

3 reacties


Na dertien seizoenen neemt FC Utrecht afscheid van Alje Schut. De 31-jarige centrumverdediger gaat spelen voor het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns FC. Bij de club waar Johan Neeskens trainer is, tekent Schut een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar.

Voorop in de strijd
"Met hart en ziel heeft hij zich jarenlang voor FC Utrecht ingezet", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Ik denk dat wij Alje met recht een boegbeeld van onze club kunnen noemen. Altijd voorop in de strijd, met opgeheven hoofd. Wij respecteren de wens van Alje om een buitenlands avontuur aan te gaan. Alje heeft ons in de loop der jaren veel gebracht, dus wij gunnen hem deze kans. De deur staat in ieder geval te allen tijde open voor Alje."

Nooit geheim van gemaakt
"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt graag ooit in het buitenland te willen spelen", zegt Schut. "Nu ben ik op een leeftijd gekomen dat ik nog op niveau kan spelen. Mamelodi Sundowns FC is een gerespecteerde club in de Zuid-Afrikaanse hoogste divisie en heeft in Johan Neeskens een goede en ervaren trainer. Daarbij is ook het leven daar een verrijking voor ons."

"De clubleiding heeft zich positief opgesteld toen ik haar vroeg om medewerking te verlenen aan een overgang. Daar ben ik hen dankbaar voor, net als ik de supporters van FC Utrecht enorm dankbaar ben voor hun steun in de afgelopen jaren", aldus Schut.

Buitengewone wedstrijdmentaliteit
Trainer Jan Wouters gaat Schut missen in de kleedkamer. "Zeker als ik terugkijk op het voorbije seizoen, dan is Alje op momenten zeer belangrijk geweest", meent Wouters. "Het is een jongen met een buitengewone wedstrijdmentaliteit. Hij is tot op het bot gemotiveerd en vecht tot zijn laatste krachten. Ik ken zijn wens om ooit nog eens in een buitenlandse competitie te spelen en dat is hem ook gegund. Ik wens hem veel succes in Zuid-Afrika."

Erelijst
Alje Schut speelde bij FC Utrecht vanaf het seizoen 1999/2000 in de hoofdmacht. Hij won onder meer de KNVB beker in 2003 en 2004. In de gewonnen wedstrijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal in 2004 scoorde Schut één keer. Ook behaalde hij zesmaal Europees voetbal met de club uit zijn geboortestad. In totaal speelde Schut 191 Eredivisieduels en scoorde daarin tien keer voor FC Utrecht.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing