FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Alje Schut terug als scout bij FC Utrecht

08-09-2015

3 reacties


Voormalig FC Utrecht-speler Alje Schut keert terug op het oude nest. De nu 34-jarige ex-prof versterkt per direct het scoutingsteam van FC Utrecht en gaat, in het kader van zijn trainerscursus, als stagetrainer aan de slag bij FC Utrecht O19.

De in Utrecht geboren Schut zette deze zomer een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer, toen hij het Zuid-Afrikaanse Mamelodi Sundowns verruilde voor Topklasse Zaterdag-kampioen Kozakken Boys. De verdediger was járenlang een rots in de branding in het vlaggenschip van FC Utrecht, en daarvoor gaat hij nu naar nieuw talent speuren.

“Dat ik ben benaderd om als scout voor FC Utrecht aan de slag te gaan, doet me goed. Toen ik het bewuste telefoontje kreeg van oud-teamgenoot Jordy Zuidam, was ik direct enthousiast”, aldus Schut. “Ik heb Jordy altijd gewaardeerd als mens en ploegmakker en heb er bewondering voor hoe hij het scoutingsapparaat van FC Utrecht heeft vormgegeven. Dat hij heeft ingezet op oud-spelers van de club, zoals onder anderen Michael Mols, Stefaan Tanghe en Didier Martel, spreekt me bovendien erg aan. Dat mijn naam nu in datzelfde rijtje komt te staan, vind ik heel mooi.”

Naast zijn werkzaamheden als scout, gaat Schut als stagetrainer onder de vleugels van trainer/coach Robert Wijnands ervaring opdoen bij FC Utrecht O19. Dat doet Schut in het kader van de versnelde cursus Trainer/Coach II & Trainer/Coach III, die hij volgt. “Ik vind het een mooie uitdaging om de eerste stappen in mijn nieuwe carrière bij FC Utrecht te zetten. Daar kijk ik naar uit”, aldus de voormalig centrumverdediger die met FC Utrecht twee keer de KNVB beker en eenmaal de Johan Cruijff Schaal won.

“Met Alje Schut halen we niet alleen een Utrechter en een oud-speler van FC Utrecht in huis, maar ook een gereputeerde ex-prof die het klappen van de zweep kent in Stadion Galgenwaard in het bijzonder en de Eredivisie in zijn algemeen”, zegt Technisch Manager Erik ten Hag. “Scouting is een essentieel onderdeel van het voetbalbedrijf en we zijn er blij mee dat we Alje hebben kunnen toevoegen aan ons scoutingsteam.”

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing