FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Alflen: 'Niet weg om resultaten'

25-03-2015

5 reacties


Trainer Rob Alflen zegt dat hij niet vanwege de tegenvallende resultaten vertrekt bij FC Utrecht. “Ik denk dat ook als we nu vijfde of zesde hadden gestaan er nu hetzelfde aan de hand was geweest”, zei hij vandaag tegenover de NOS.

Alflen beaamt dat de precieze reden waarom hij vertrekt voor de buitenwereld vaag blijft. “Er zijn dingen richting de toekomst waar wij anders in staan en waar we ook niet uit gaan komen. Dan vind ik het ook geen basis meer om verder te werken.”

Wat die dingen zijn wil hij niet zeggen. “Dat bespreken we intern en dat wil ik ook graag zo houden. Het is toch niet zo als je dat soort gespreken voert, dat dat naar buiten moet? Ik zie daar het nut absoluut niet van in.”

Alflen vindt dat zijn ploeg dit jaar in de eerste plaats op vele vlakken ongelukkig is geweest. “We beginnen het seizoen met twee hele voorhoedes geblesseerd; allemaal spelers die gewoon eredivisiewaardig zijn. We hebben op een gegeven moment heel vervelende incidenten gehad in één week. Dat zit dan ook tegen.”

Ook het wedstrijdverloop in een aantal thuiswedstrijden zat volgens hem niet mee. "Een paar keer denk je in de rust: ‘dat wordt 4-1 voor Utrecht’. En dan staan wij na negentig minuten aan de verkeerde kant van de score. Dus op vele vlakken heeft het wel wat tegen gezeten.”

“Als ik nu een punt moet noemen dan hebben we gewoon teveel doelpunten binnen gekregen en dat is eigenlijk het belangrijkste waardoor we staan waar we staan.” Hij wijt dat niet aan de kwaliteit van de verdedigers. “Vanuit een aanvallendere speelwijze moet je bouwen tot dat dat van achter naar voren helemaal goed is. Ook daar zit een factor geluk bij.”

Alflen benadrukt dat hij altijd achter de nieuwe speelwijze heeft gestaan. “Toen ik Jong FC Utrecht had, heb ik op dezelfde manier gespeeld, alleen viel dat wel wat eerder in elkaar. Dat ging wat sneller echt goed lopen. Maar daar stond ik volledig achter.”

“We hebben nog zes wedstrijden. En die zijn alle zes belangrijk, los van het feit of er voor ons echt nog wat te halen is, is elke wedstrijd belangrijk”, aldus Alflen. “Zeker thuiswedstrijden waarin we wat moeten laten zien aan ons eigen publiek.”

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing