FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ajax teleurgesteld in directie FC Utrecht

29-10-2015

22 reacties


Ajax is zwaar teleurgesteld over het besluit van burgemeester van Zanen dat supporters van de Amsterdamse club de wedstrijd tegen FC Utrecht niet mogen bezoeken. “Wij zijn het absoluut niet eens met deze gang van zaken”, zegt financieel directeur Jeroen Slop.
 
Ajax is niet alleen boos op de gemeente Utrecht. “Zij hebben besloten dat onze fans thuis moeten blijven. Maar natuurlijk zijn wij ook teleurgesteld in de directie van FC Utrecht. Door de truc die zij toepassen omzeilen ze de straf, met als gevolg dat wij nu zonder fans moeten komen”, zegt algemeen directeur Jeroen Slop.
 
“Wij vinden het schandalig dat de daders van deze zeer kwetsende spreekkoren nu bij de wedstrijd aanwezig kunnen zijn en wij zonder supporters af moeten reizen”, zegt Slop. “Ajax is nu de dupe. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een straf die de KNVB aan FC Utrecht heeft opgelegd?”

Slop vermeldt niet dat de daders van de antisemitische spreekkoren nooit zijn geïdentificeerd en daarom hoe dan ook de wedstrijd kunnen bijwonen. Ook als FC Utrecht zou hebben besloten om seizoenkaarthouders niet te herplaatsen, hadden zij zelf een kaartje voor een andere tribune kunnen kopen. Bovendien staat niet vast dat de daders onder de groep nu herplaatste supporters vallen: het is niet bekend of zij seizoenkaarthouder op de Bunnikside zijn of niet. 
 
Ajax heeft er naar eigen zeggen veel aan gedaan om te voorkomen dat deze maatregel genomen zou worden. Slop: Toen wij enkele weken geleden hoorden wat er speelde, hebben wij gelijk de gemeente Amsterdam benaderd om contact op te nemen met hun collega’s in Utrecht. Dat is gebeurd, en ondanks hun goede inspanningen niet met het gewenste resultaat. Ook de briefwisseling met de gemeente Utrecht, FC Utrecht en de KNVB die daarop volgde, leidde niet tot een oplossing waar wij mee konden leven.”
 
Slop: “De KNVB heeft zich nog wel ingespannen om hetgeen nu gebeurd is te voorkomen. Voor hen is dit natuurlijk ook een hard gelag. Wij hebben nooit begrepen waarom de aan FC Utrecht opgelegde sanctie gekoppeld moest worden aan het eerstvolgende duel tegen ons. Als een speler naar aanleiding van een rode kaart geschorst wordt, geldt dat toch ook niet voor de eerstvolgende wedstrijd tegen diezelfde tegenstander? Hoe dan ook, wat er nu is gebeurd is schandalig.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 22 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing