FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Aftellen naar de tweede competitiehelft

10-01-2016

1 reactie


Van de 18 eredivisieclubs uit Nederland hebben alleen sc Heerenveen en FC Utrecht deze winterstop een trainingskamp in Nederland belegd. Alle andere clubs weken uit naar het buitenland. Het trainingskamp van FC Utrecht was daarnaast ook nog kort. Afgelopen woensdag was het vertrek naar De Lutte, en zaterdag werd al weer een oefenwedstrijd op Zoudenbalch gespeeld.

Voor trainer Erik ten Hag was dit een logische keuze. Op de clubwebsite van FC Utrecht zei hij daar onder meer over: 'De voorbereidingstijd op de tweede helft van het seizoen is kort. Als je dan naar het buitenland gaat, verlies je al twee reisdagen: één voor de heenreis, één voor de terugreis. Je levert effectieve trainingstijd in.' In een gesprek met de NOS erkende Ten Hag ook dat geld een rol speelde bij deze keuze.
De focus is voor Ten Hag duidelijk: in januari en februari staan er veel duels op het programma, en speelt FC Utrecht onder meer het belangrijke bekerduel tegen PSV, en tegen directe concurrenten als FC Groningen en PEC Zwolle. Ten Hag erkent ook vanuit de historie het belang van de komende periode. In het Algemeen Dagblad zei hij daarover: 'Ik heb gezien dat de maanden januari en februari de afgelopen seizoenen vaak een nekkebreker waren.'

Het trainingskamp werd afgesloten met een oefenduel tegen FC Volendam. Op Zoudenbalch ontbraken bij dit duel, naast de al langer afwezige Willem Janssen, Jeff Hardeveld, Rubio Rubin en Kevin Conboy, ook de basisspelers Sean Klaiber en Nacer Barazite volledig. Klaiber heeft, volgens AD-journalist Ard Schouten op Twitter, een onderzoek gehad vanwege aanhoudende klachten aan zijn lies en buik. Barazite heeft op het trainingskamp een ribblessure opgelopen. Het is nog niet bekend wanneer beiden weer beschikbaar zijn.

FC Utrecht startte het oefenduel in en opstelling die in lijn licht met het laatste duel voor de winterstop, uit bij AZ. De invalbeurt van Bart Ramselaar werd mogelijk verklaard omdat hij tijdens het trainingskamp wat grieperig is geweest. Dankzij goals van Ludwig, Haller (twee keer), Ayoub en Boymans werd met 5-1 gewonnen. De enige Volendamse goal had ook een sterk Utrechts tintje: een voorzet van Kevin van Kippersluis (ooit deel uitmakend van de Beloftenploeg van FC Utrecht) werd door Mark van der Maarel in eigen doel gewerkt.

De samenstelling van FC Utrecht was tegen FC Volendam als volgt:

Robbin RuiterRamon LeeuwinMark van der Maarel (57. Louis Nganioni), Timo Letschert, Chris Kum (80. Giovanni Troupée), Rico Strieder (60. Sofyan Amrabat, 66. Darren Rosheuvel); Sofyan Amrabat(57. Ruud Boymans), Yassin Ayoub, Andreas Ludwig; Patrick Joosten (71. Issa Kallon), Sébastien Haller (71. Bart Ramselaar).

Alleen de wissel van Rico Strieder was ingegeven door een blessure. Over de aard en ernst hiervan is nog niets bekend. Het meespelen van Sébastien Haller lijkt aan te geven dat er (nog) geen serieuze gesprekken over een transfer van de spits gaande zijn. In de afgelopen periode waren er geruchten over interesse van onder meer Southampton, Sunderland, Norwich City en CSKA Moskou.

Na afloop van het oefenduel, en het trainingskamp als geheel, was trainer Erik ten Hag tevreden. Op de clubwebsite zei hij onder meer: 'In Overijssel hebben we uitstekend kunnen trainen en alternatieve activiteiten ondernomen. Die verliepen in een ontspannen sfeer. Je merkt het positivisme, dat zie je ook vandaag weer terug in de wedstrijdbeleving. De ploeg straalt plezier uit.'

Komende dinsdag (12 januari) oefent FC Utrecht om 13:00 uur op Zoudenbalch tegen eredivisionist sc Cambuur. Dit is het laatste oefenduel voor start van de tweede competitiehelft. De eerste krachtmeting om de punten is voor FC Utrecht op zondag 17 januari om 14:30 uur in De Euroborg tegen FC Groningen.

Foto: FCUPhoto


Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing