Wouters na dit seizoen weg bij FC UtrechtFC Utrecht en Jan Wouters gaan na dit seizoen in goed overleg uit elkaar. Dat melden RTV Utrecht en het Algemeen Dagblad.

Wouters heeft zojuist de spelersgroep van FC Utrecht ingelicht. De trainer had nog een contract tot de zomer van 2015. Na een gesprek met de clubleiding is besloten de samenwerking te beëindigen.

Wouters gaf gisteren nog aan dat hij openstond voor een rol als assistent-trainer. Hij zinspeelde op de mogelijkheid van functie te ruilen met zijn assistent Rob Alflen.

Kritiek
Algemeen directeur Wilco van Schaik gaf gisteren nog aan te hopen dat Wouters hoe dan ook nog ‘tien of twintig jaar’ aan de club verbonden zou blijven.

De kritiek op Wouters nam de afgelopen maanden toe. Supporters waren ontevreden over het behoudende spel. De clubleiding van FC Utrecht kondigde eerder deze week al aan dat de trainer een stevig evaluatiegesprek kon verwachten.

Wouters was sinds 2,5 jaar hoofdtrainer van FC Utrecht. Eerder was hij assistent van Ton du Chatinier.

Naast Alflen worden in het geruchtencircuit ook de namen van Marco van Basten en John van den Brom genoemd als opvolger van Wouters.

Foto: FCUPhoto