Wlodi Smolarek overledenZojuist bereikte ons het trieste bericht dat oud-FC Utrecht speler Wlodi Smolarek is overleden. Wlodi is slechts 54 jaar oud geworden.

Nadat Wlodi anderhalf jaar voor Feyenoord is uitgekomen, speelde hij zes seizoenen in het shirt van FC Utrecht en is hij door velen in het hart gesloten. Wie herinnert zich niet de geweldige wedstrijd tegen Real Madrid, waar Wlodi een hoofdrol opeiste?

Wlodi was één van de beste voetballers die Polen ooit heeft voortgebracht. Zowel in 1984 als 1986 werd hij uitgeroepen tot Pools voetballer van het jaar. Op zijn erelijst staan twee landstitels ( Widlew Lódz, 1981 en 1982) en de Duitse beker (Eintracht Frankfurt, 1988). In 1982 werd hij met Polen, waar hij 60 keer voor uitkwam, 3e op het WK.

Zondag staat de in dit licht bijzondere wedstrijd tussen zijn twee geliefde Nederlandse ploegen op het programma: Feyenoord en FC Utrecht. Een indrukwekkende stilte zal de waardering voor Wlodi onuitwisbaar maken.

Wij wensen zijn naasten sterkte met het verwerken van het verlies van deze bijzondere voetballer.

Bestuur stichting True Support

Update: er is een condoleanceregister geopend waar je een bericht op kunt achterlaten: http://www.condoleanceregister.nl/Condoleance-Wlodi-Smolarek.html

Foto: ANP