Willem Janssen: de zeer ervaren aanvoerderWillem Janssen kwam tijdens PEC Zwolle - FC Utrecht voor de 100e keer in actie namens FC Utrecht in de eredivisie. In een artikel hierover op de clubwebsite staat onder meer dat hij in die 100 duels 12 keer trefzeker was, en vijf assists gaf.

Het aantal eredivisieduels dat Janssen speelde voor FC Utrecht had hoger kunnen liggen:

- in het seizoen 2013 / 2014 werd hij na drie eredivisiespeelronden gehuurd van FC Twente. Na slechts zes duels scheurde Janssen zijn kruisband waardoor hij 26 opeenvolgende eredivisieduels miste,
- in het seizoen 2015 / 2016 liep Janssen een voetblessure op waardoor hij 15 opeenvolgende eredivisiduels miste.

Zeker na deze laatste blessure leek de rol van Willem Janssen als middenvelder steeds kleiner te worden. Maar hij belandde, mede door veel geblesseerde verdedigers, in het hart van de defensie, en is daar inmiddels een vaste waarde.
Ook is Willem Janssen sinds het seizoen 2014 / 2015 eerste aanvoerder van FC Utrecht.

Voordat Willem Janssen bij FC Utrecht in actie kwam, speelde de geboren Nijmegenaar (4 juli 1986) voor VVV Venlo, Roda JC en FC Twente. In totaal kwam hij als betaald voetballer in alle officiële competities in 397 duels in actie.

Op transfermarkt.nl zijn de details te vinden. Samengevat kwam Janssen in actie in de eredivisie, de Jupiler League, de KNVB-beker, de nacompetitie promotie / degradatie, beloften eredivisie, beloften nacompetitie, de play offs voor Europees voetbal, de Johan Cruijffschaal, de kwalificatie voor de Europa League, de Europa League en de kwalificatie voor de Champions League.
In die 397 duels maakte hij 49 goals, gaf 29 assists, kreeg 64 keer geel (waarvan één keer twee in één duel) en kreeg nimmer een directe rode kaart. Janssen kwam tot 30.584 speelminuten, en dat is gemiddeld 77 minuten per duel.

Foto: FCUPhoto