Werkstraf voor veldbetreder

De man die vorig jaar tijdens het bekerduel tussen FC Utrecht en Ajax het veld op rende, is vandaag door de rechter veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Eerder kreeg de verdachte door de KNVB al een stadionverbod van 8 jaar en door FC Utrecht een boete van 10.000 euro opgelegd.

De man betrad het veld op het moment dat de wedstrijd al was stilgelegd. Hij liep met een cornervlag op een steward af. Hij zei voor de rechtbank dat hij in een slecht humeur was en wat had gedronken, maar dat hij de steward niet wilde slaan.

De steward verklaarde echter dat hij moest wegduiken om geen klap op te lopen. De rechter vond het 'invoelbaar' dat iemand zich in de omstandigheden bedreigd voelt.

Eerder werden al andere supporters veroordeeld voor hun aandeel in de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd. De veroordeelde van vrijdag was de laatste in de rij.

De rechter deed uitspraak op de dag dat bekend werd dat de drooglegging rondom stadion Galgenwaard tijdens risicowedstrijden wordt uitgebreid. De ongeregeldheden tijdens de bekerwedstrijd tegen Ajax vormen daarvoor mede de aanleiding.

Bron: RTV Utrecht / ANP