FC Utrecht - PEC Zwolle 2-1 (2-0)FC Utrecht heeft voor de tweede keer in een tijdsbestek van vier dagen een driepunter gescoord in Stadion Galgenwaard. Ging eerder deze week Sparta Rotterdam al over de knie in de Domstad, vanavond (zaterdag) werd PEC Zwolle verslagen: 2-1.

De bal gaat op de stip, diep in de blessuretijd. Reinold Wiedemeijer wijst naar de elfmeterplek, PEC Zwolle krijgt de kans aan te leggen. Mustafa Saymak zet zichzelf achter de bal en schiet raak. Het is een tegentreffer die niet veel meer is dan een klein smetje op een prettige voetbalavond voor FC Utrecht. Want het is de 2-1. En de pot is zo goed als gelopen, en dus beslist.

Sterk
FC Utrecht komt sterk uit de startblokken in het duel met de Zwollenaren. De druk op het doel van Diederik Boer wordt direct gezet en beetje bij beetje opgevoerd. Na een dik kwartier bezwijken de Blauwvingers onder de pressie. Sander van de Streek komt goed mee op en legt de bal perfect terug voor Gyrano Kerk, die twee dagen nadat hij zijn contract heeft verlengd de score opent: 1-0.

Polonaise
Op de tribunes van Stadion Galgenwaard wordt dan een voorzichtige polonaise ingezet. Die wordt nog feestelijker als een minuut of vijf na de openingstreffer opnieuw La Cucamarcha uit de speakers knalt. Zakaria Labyad profiteert van het feit dat Boer een door Mark van der Maarel geschoten bal loslaat. Labyad staat op de goede plek en rondt vervolgens ook puik af: 2-0.

Derde
Na dat doelpunt zijn er de nodige kansen op een derde Utrechtse treffer, maar die blijft uit, mede door puik keeperswerk van Boer. Saymak vindt nog wel het net, maar aan de uitkomst van de partij verandert dat niets: FC Utrecht 3 punten, PEC Zwolle 0. En dus zijn de Utrechters de Zwollenaren nu tot één punt genaderd op de ranglijst.

Jubileumpot
Voor verdediger Van der Maarel was FC Utrecht - PEC Zwolle een mijlpaalmatch. Het was voor de achterhoedespeler de 200ste Eredivisiewedstrijd in dienst van FC Utrecht. Daar lees je HIER meer over.

FC Utrecht - PEC Zwolle 2-1 (2-0)
17. Gyrano Kerk 1-0
23. Zakaria Labyad 2-0
90+3. Mustafa Saymak (strafschop) 2-1

Gele kaarten: Rico StriederZakaria Labyad (FC Utrecht), Wouter Marinus, Younes Namli (PEC Zwolle).

Toeschouwers: 17.301.

Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberRamon LeeuwinWillem JanssenMark van der MaarelRico StriederSander van de StreekYassin AyoubMateusz Klich (74. Giovanni Troupée); Gyrano KerkZakaria Labyad (85. Lukas Görtler).

Opstelling PEC Zwolle: 
Diederik BoerKingsley EhizibueDirk Marcellis, Philippe Sandler, Nicolas Freire; Mustafa SaymakRick Dekker (80. Piotr Parzyszek), Ryan ThomasYounes Namli, Wouter Marinus (63. Queensy Menig), Youness Mokhtar (84. Terell Ondaan)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto