Voorbeschouwing #utrgroZo vertrok FC Utrecht vorige week uit Alkmaar. Een puntje bij een tegenstander die vooraf hoger werd ingeschaald. Op zich reden tot een goed gevoel. Maar helaas overheerste afgelopen toch vooral het onderbuik gevoel bij de vele supporters de gemoedsrust. Aan de andere kant, natuurlijk zullen clubs die in het rechterrijtje punten pakken als ze onderling tegen elkaar spelen. Je kan niet verwachten dat al deze duels in een gelijkspel zullen eindigen.

Toch is er afgelopen vooral in de tweede helft gebleken dat er best genoeg aanknopingspunten zijn voor goede resultaten in de nabije toekomst. FC Groningen, FC Twente (beiden thuis) en PSV (uit) zijn geen tegenstanders waar FC Utrecht zomaar overheen loopt. Maar gezien de voorzichtige vooruitgang van de ploeg van Jan Wouters, zou er toch in de thuiswedstrijden wat te halen moeten zijn. FC Groningen zal niet vol op de aanval komen spelen, waardoor FC Utrecht het spel zal moeten maken. Dit ligt wat lastiger voor FC Utrecht dan wedstrijden tegen Ajax en AZ, waarbij de tegenstander graag voetbalt en vooral aan aanvallen denkt. De verwachting is dat de Groningers vooral de verdedigende stellingen zullen innemen.

Blessures
FC Utrecht moet het nog steeds stellen zonder de geblesseerden Duplan, Mulenga, Janssen, Van der Gun, Bulthuis en Heerings. Johan Martensson is weer hersteld, maar daar staan mogelijke blessures van Ayoub en Koevermans tegenover. Bovendien was Mark van der Maarel gisteren wegens ziekte afwezig, maar de verwachting is dat hij er wel bij is. Het blijft dus tobben met alle blessures. Sterkhouders die langer afwezig zijn dan verwacht. Het verklaart het moeizame seizoen. De nieuwe winteraankopen hebben tijd nodig om ingespeeld te raken. De wedstrijden tegen PEC, RKC en AZ leverden één punt op, terwijl het spelbeeld toch zeker vier punten extra rechtvaardigden.

Indien Ayoub niet kan spelen, zal Diemers hem vervangen. Voor Van der Maarel zou Sean Klaiber bij de selectie geroepen worden. Indien Van der Maarel niet fit genoeg is, zou Wouters kunnen opteren om Markiet als rechtsback te posteren en de dit seizoen al vaker ingevallen Bjelica als linker centrale verdediger kunnen inzetten. Op de overige posities zullen waarschijnlijk geen veranderingen plaatsvinden. Hopelijk kunnen de spelers de steun verwachten van veel supporters, die als één man achter de ploeg gaan en blijven staan. Juist nu is het de hoogste tijd om te laten zien waar wij als supporters toe in staat zijn. FC Utrecht richting degradatie is iets wat we niet moeten willen. Daarom moet de Galgenwaard weer een orkaan van geluid zijn. Het kan de ploeg net dat zetje geven dat ze nodig hebben en voor we het weten is er een puntenverschil met de plaatsen waar we niet naar willen kijken.

De tegenstander: FC Groningen
FC Groningen heeft door de overwinning van vorige week op Go Ahead Eagles weer wat lucht gekregen. Toch blijft het verschil met de clubs in het rechterrijtje minimaal. Een nederlaag zou betekenen dat FC Utrecht alweer tot drie punten nadert. Daarom zou een puntje al voor voldoening kunnen zorgen voor de noorderlingen omdat het verschil met FC Utrecht in ieder geval zes punten blijft. Bij FC Groningen is de gevaarlijke Michael de Leeuw de laatste tijd weer verzekerd van een basisplaats en Kostic na een mislukt debuutseizoen een aanwinst op de flank. Supersub Zivkovic blijft gevaarlijk bij zijn invalbeurten. Vandaag maakte FC Groningen bekend dat spits (inmiddels bankzitter) Texeira verkast naar Amerika, waar hij voor Dallas gaat spelen. Trainer Van der Looij kan vanaf heden ook weer een beroep doen op de langdurig geblesseerde Nick van der Velden.

De wedstrijd in de Galgenwaard staat zondag onder leiding van scheidsrechter Ed Janssen. Het duel begint om 12.30 uur en de kassa’s zijn vanaf 10.30 uur geopend. Er geldt geen clubkaartverplichting. Ook volgende week zondag speelt FC Utrecht thuis. Ook dan wordt er al om 12.30 uur afgetrapt. Tegenstander is dan de huidige nummer 2 van de eredivisie, FC Twente. Voor deze wedstrijd geldt wel een clubkaartverplichting. Per FC Utrecht (s)cc kunnen maximaal vier kaarten worden gekocht.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter

Van der Maarel – Delpierre – Markiet – Dorda

Toornstra – Diemers – Sarota – Oar

Agudelo – De Ridder