Voorbeschouwing #pecfcuSpeelronde 14 van de eredivisie opent vandaag (vrijdag) met het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht in het IJsseldeltastadion te Zwolle. En dat duel wordt, ondanks het tijdstip op de vrijdagavond, door ruim 400 supporters van FC Utrecht bezocht.

Voor de formatie van Erik ten Hag is een uitduel in Zwolle per definitie geen eenvoudige klus. Vorig seizoen werd er in competiteverband met 1-1 gelijk gespeeld, en daarvoor was een late goal van Sébastien Haller nodig. Ook in de seizoenen er voor waren de verhoudingen onderling aardig in balans.

Bij FC Utrecht is Yassin Ayoub een vraagteken. De middenvelder ontbrak de afgelopen dagen vanwege ziekte, maar lijkt op tijd hersteld. Mocht hij toch afwezig zijn, dan zal naar verwachting Urby Emanuelson een linie doorschuiven, en Robin van der Meer zijn opwachting als linksback maken.
Sowieso ontbreken vanavond Patrick Joosten, Simon Makienok (beiden knie), Jean-Christophe Bahebeck, Anouar Kali (beiden achillespees) en Nick Marsman (rug). Mocht Ayoub niet kunnen starten, dan biedt dat mogelijk perspectief voor Chris David. De middenvelder is hard op de weg terug van twee zware knieblessures, en heeft inmiddels in Jong FC Utrecht de nodige speelminuten gemaakt.

De verwachte opstelling van FC Utrecht:

Jensen
Klaiber - Leeuwin - Janssen - Van der Maarel - Emanuelson
Van de Streek - Strieder - Ayoub
Kerk - Labyad

Het duel, dat onder leiding staat van arbiter Ed Janssen, is op papier een subtopper. PEC Zwolle staat op dit moment op plek 4, en FC Utrecht op plek 5. Voor de Blauwvingers is dit, zeker na het moeizame vorige seizoen, een prestatie van formaat. Belangrijke pionnen zijn de ervaren doelman Diederick Boer, en de middenvelders Ryan Thomas en Mustapha Saymak.
Beide middenvelders hebben zich dit seizoen al in de kijker gespeeld van meerdere grotere clubs, en transfers lijken aanstaande. Het zal hen er daarom alles aan gelegen zijn om hun afscheidstournee in stijl in te zetten.

Foto: FCUPhoto